Boże Narodzenie - Szef Smaku

Zobacz, jak wszystko się z nami udało!

MOSSObliwie na Święta!

Poznaj niezwykłe MOSSObliwości!

Mosso Produkty

A TWOJE WYPIEKI
BĘDĄ PUSZYSTE

Mam składniki
własnej produkcji

Nadaję wilgotności
wypiekom

Przetestuj mnie też
do mięs i przekąsek

Recipes

Wypróbuj nasze przepisy

8 PORCJI

80
MINUT

ŁATWY

Świąteczny keks z majonezem

Świąteczny keks to dla wielu smak dzieciństwa i wspomnienie z przeszłości. Warto powrócić do tych wyjątkowych smaków i podzielić się nimi z bliskimi. Oto nasz przepis na nasycony bakaliami keks z dodatkiem… majonezu!

12-16 PORCJI

40
MINUT

ŁATWY

Świąteczne pierniczki z majonezem

Świąteczne pierniczki to tradycyjny przysmak na Boże Narodzenie. Korzenny aromat ciasteczek przyjemnie wypełnia cały dom, a same przekąski znikają w mgnieniu oka, dlatego warto przygotować podwójną porcję!

12 PORCJI

100
MINUT

ŚREDNIO
TRUDNY

Majonezowy sernik z rosą

Znacie sernik z rosą? Jeśli nie, koniecznie przygotujcie go na Święta! Dodatek majonezu sprawia, że ciasto jest niezwykle kremowe i znika z talerzy w mgnieniu oka!

Recipes

Wypróbuj nasze przepisy

10 PORCJI

60
MINUT

ŚREDNIO
TRUDNY

Kieszonki z ciasta francuskiego z nadzieniem grzybowo-orzechowym

Ciasto francuskie to produkt, z którego można przygotować mnóstwo przysmaków. Nasza propozycja to kieszonki z grzybowym nadzieniem – doskonale nadadzą się zarówno na wigilijny stół, jak i na imprezę w formie przekąski. Dodatkowo są szybkie i proste w przygotowaniu. Spróbuj!

6 PORCJI

40
MINUT

ŁATWY

Ryba po grecku z chrzanem

Ryba po grecku to pyszne i ciekawe danie. Warto urozmaicić wigilijny stół i obok tradycyjnego karpia zaserwować również ten warzywno-rybny specjał. Domownicy z pewnością będą zachwyceni!

8-10 PORCJI

80
MINUT

ŚREDNIO
TRUDNY

Tarta z suszonymi grzybami

Świąteczna tarta z grzybami to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Do wypełnienia, składającego się z grzybów, czosnku, śmietany i startego sera, dodajemy majonez. Całość powinna mieć kremową konsystencję i wspaniale zapiec się w piekarniku.

Recipes

Wypróbuj nasze przepisy

4 PORCJI

150
MINUT

ŚREDNIO
TRUDNY

Kaczka pieczona z jabłkami i majonezem

Kaczka nadziewana jabłkami to klasyczne polskie danie, idealne na świąteczny stół. Jej wyraziste mięso dobrze komponuje się z kwaśnymi owocami. Można ją serwować z ziemniakami, kopytkami czy kluskami śląskimi.

8 PORCJI

60
MINUT

ŁATWY

Wigilijna kapusta z grzybami i chrzanem

Święta coraz bliżej! Podkręć smak tradycyjnej kapusty z grzybami pikantną nutą chrzanu. Dzięki temu nadasz jej wyrazistego smaku i zaskoczysz domowników. Spróbuj!

5 PORCJI

40
MINUT

ŁATWY

Karp w migdałowej panierce z majonezem

Tradycyjne świąteczne danie przygotowane w nieco inny sposób. Karpia smażonego w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów można serwować z ziemniakami i surówką lub jako dodatek do pieczywa.

×