Wielkanoc - Szef Smaku

Zobacz, jak wszystko się z nami udało!

MOSSObliwie na Święta!

Poznaj niezwykłe MOSSObliwości!

Mosso Produkty

A TWOJE WYPIEKI
BĘDĄ PUSZYSTE

Mam składniki
własnej produkcji

Nadaję wilgotności
wypiekom

Przetestuj mnie też
do mięs i przekąsek

Wypróbuj nasze przepisy

16-20 PORCJI

70
MINUT

ŁATWY

Biszkopt z kremem i owocami

Choć biszkopt może wydawać się banalnym deserem, podany z kremem oraz owocami wygląda i smakuje nieziemsko! Tym razem wypróbuj mięciutki i puszysty biszkopt z majonezem!

20-25 PORCJI

100
MINUT

BARDZO ŁATWY

Racuchy z jabłkami

Pyszne domowe racuchy z jabłkami idealne na długie zimowe wieczory. Są proste w przygotowaniu, a dodatkowo sprawdzą się zarówno jako deser jak i podwieczorek!

12 PORCJI

30
MINUT

ŁATWY

Babeczki majonezowe z konfiturą wiśniową

Słodkie babeczki z dodatkiem majonezu? Oczywiście – to dzięki niemu są tak aksamitne w smaku! Wypróbuj nasz przepis na majonezowe babeczki z konfiturą, które sprawdzą się na każdą okazję.

Wypróbuj nasze przepisy

6-8 PORCJI

70
MINUT

ŁATWY

Terrina z łososiem i jajkiem

Serowa terrina z łososiem i jajkiem będzie powiewem świeżości na wielkanocnym stole. Doskonale sprawdzi się jako dodatek na kanapkę czy samodzielna przekąska. Spróbuj!

6 PORCJI

50
MINUT

ŁATWY

Zupa chrzanowa z jajkiem

Wielkanocna zupa chrzanowa w niektórych regionach Polski nazywana jest sodrą. Ma bardzo intensywny chrzanowy smak, a aromatu dodają jej zioła oraz jajko i biała kiełbasa – świąteczne przysmaki. Spróbuj przygotować ją we własnej kuchni!

8-10 PORCJI

80
MINUT

ŚREDNIO
TRUDNY

Wegetariański pasztet z ciecierzycy

Wegetariańskie menu na Wielkanoc nie musi być nudne! Dowodem na to niech będzie przepis na pasztet z ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów. Gwarantujemy, że zasmakuje również mięsożercom. Spróbuj!

Wypróbuj nasze przepisy

8 PORCJI

130
MINUT

TRUDNY

Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym

Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym.

8-10 PORCJI

40
MINUT

ŁATWY

Pieczona rolada drobiowa z majonezem

Prosty przepis na domową roladę z majonezem! Poznaj przepis, jak przyrządzić soczyste mięso drobiowe.

4 PORCJI

30
MINUT

ŁATWY

Panierowane kulki z białej kiełbasy z sosem tatarskim

Jak oryginalnie podać białą kiełbasę? Nasza propozycja to… panierowane kulki w sosie tatarskim. Tradycyjne wielkanocne smaki połączone z ciekawą formą podania z pewnością zaskoczą podniebienia domowników i świątecznych gości!

×