Przekąska/ przystawka

30 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Grillowane halloumi

Grillowe menu poszerza się z każdym przepisem – tym razem nie będzie inaczej! Próbowaliście już halloumi z grilla? Cały sekret tkwi w marynacie z musztardy i sosu sojowego. Całość podana z lekką sałatką i wyrazistym sosem barbecue. Dowiedz się więcej!

30 min
6-8 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Bruschetty z grilla z sosami

Słoneczna Italia może zagościć na naszych talerzach. Wystarczy kilka chwil i odrobina fantazji, aby zaserwować włoskie bruschetty w kilku różnych odsłonach. Jak dobrać dodatki? Oto nasze propozycje.Dowiedz się więcej!

25 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Szparagi grillowane w boczku z sosem tatarskim

Zielone szparagi to jedne z najbardziej wyczekiwanych sezonowych warzyw. Można je przyrządzić na wiele sposobów – w tym grillować. Smakują doskonale w połączeniu z boczkiem i sosem tatarskim.Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Hot dog z grilla z piklami, sosem barbecue i ketchupem

Chrupiący hot dog prosto z grilla w towarzystwie cienkiej kiełbaski, wypełniony świeżymi warzywami i prażoną cebulką. Całość skąpana w idealnym na grilla sosie barbecue oraz klasycznym ketchupie.Dowiedz się więcej!

100 min
10 porcji
poziom trudnosci łatwy

Babka ziemniaczana z boczkiem i majonezem

Wytrawna babka ziemniaczana z boczkiem to świetna wielkanocna przekąska, a dodatkowo pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Przyrządzić ją można z ziemniaków, wędzonego boczku, majonezu, mąki, cebuli i jajka. Będzie wspaniałym towarzyszem sałatki jarzynowej.Dowiedz się więcej!

50 min
10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Oponki serowe

Oponki to fantastyczna alternatywa dla pączków. Końcówka karnawału to idealny czas, by je usmażyć. Miękkie, serowe oponki z cukrem pudrem z pewnością zasmakują domownikom i znikną z talerzy w mgnieniu oka!Dowiedz się więcej!

30 min
6 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Karnawałowe parówki w cieście francuskim

Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Paszteciki z mięsem

Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.

180 min
10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bajgle z karkówką

Bajgle to krakowski wypiek z dziurką w środku. Często spotkamy go w formie kanapek śniadaniowych, zamiast bułki czy chleba. Do bajgli pasują wszelkiego rodzaju mięsa, w tym proponowana przez nas karkówka. Przepis na jej przyrządzenie znajdziesz poniżej.