Przekąska/ przystawka

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Paszteciki z mięsem

Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Wrap z kurczakiem i mango

Szybka i prosta kuchnia meksykańska. Mango o(d)żywia, dodaje kolorów i oczywiście słodkości daniu. Wrap idealnie nadaje się na lunch do pracy lub przekąskę podczas imprezy domowej. Na jednym wrapie się skończymy!

40 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Muffiny a’la pizza

Muffiny a’la pizza to przepis dla tych, którzy nie chcą przygotowywać tradycyjnej domowej pizzy, ale bardzo lubią jej smak. Muffiny przygotowujemy z według receptury, dodając do nich warzywa. Dzięki temu smakują zupełnie jak domowa pizza! Wypróbuj koniecznie!

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z burakami i serem kozim

Jeżeli szukasz oryginalnego dania dla swoich gości, wypróbuj tartę z burakami i kozim serem. Ostry smak sera oraz słodkość buraków to propozycja z kuchni francuskiej. Warto wypróbować i zaprosić swoich gości do nowego świata smaków. 

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z rybą wędzoną i pomidorami

Jeżeli tarty kojarzą Ci się tylko z owocami lub kurczakiem, koniecznie sprawdź tę propozycję. Tarta rybna to nowa propozycja do Twojego menu. Możesz wykorzystać wędzoną makrelę lub inną ulubioną rybę. Dla podkreślenia smaku dodaj Chrzan Śmietankowy. 

20 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Szakszuka z chorizo

Szakszuka to śniadanie, które zakradło się na europejskie stoły z Bliskiego Wschodu. Idealnie nadaje się na późne, weekendowe i przede wszystkim orientalne śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników i dobrego przepisu takiego jak ten.   

25 min
1 porcja
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Fritata z salami i pomidorami

Fritata to zdobywające popularność śniadanie, które bez większego nakładu pracy i czasu przygotujesz we własnej kuchni. Nasza fritata bazuje na pomidorach i salami. Ciekawego smaku dodaje jej Sos Burgerowy od Mosso. 

10 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Tortilla z tuńczykiem

Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi. 

25 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Szaszłyki z kiełbasy w cieście francuskim

Masz ochotę na grilla, ale pora roku nie jest odpowiednia? Nic trudnego! Wystarczy dobry piekarni i ten przepis. Do tego będzie odrobinę wytwornie, bo z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Wypróbuj te oryginalne szaszłyki w cieście francuskim - będą idealne na przekąskę podczas imprezy!