Sałatka

120 min
4-6 porcje
poziom trudnosci łatwy

Sałatka majonezowa z kurczakiem

Idealna sałatka na lunch, obiad czy podwieczorek! Sprawdź, jak dobrze połączyć ryż, kurczaka i majonez.Dowiedz się więcej!

35 min
8 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka warstwowa nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też pięknie się prezentuje, dlatego warto przygotować ją w przezroczystym naczyniu. Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze się sprawdza, a dodatek sera, warzyw i majonezu podbija smak potrawy.Dowiedz się więcej!

35 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Chrzanowa sałatka z białą kiełbasą i jajkiem

Sałatka z podsmażoną białą kiełbasą, jajkiem na twardo, brokułem, serem feta i podprażonymi pestkami słonecznika. Całość skąpana w wyrazistym kremowym sosie chrzanowym – to doskonała propozycja na Wielkanoc!Dowiedz się więcej!

45 min
5 porcji
poziom trudnosci łatwy

Sałatka z karpiem

Jak podać wigilijnego karpia? W formie sałatki! Oryginalna sałatka z karpiem będzie wspaniałym dodatkiem do świątecznych dań.Dowiedz się więcej!

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledzie z jabłkiem i musztardą

Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatką na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej  i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni. 

20 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Zielona fasolka w sosie musztardowym

Świeża zielona fasolka szparagowa to warzywo typowo letnie. Warto spróbować jej w różnych odmianach. Fasolka zielona świetnie komponuje się z sosem musztardowym na bazie śmietany oraz orzechami włoskimi. Spróbuj, jako dodatek do dania głównego.   

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Sałatka nicejska

Pyszna, znana i lubiana sałatka nicejska to przepis na imprezę lub jako dodatek do grillowanych dań. Pełna w wartości odżywcze sałatka na bazie tuńczyka, oliwek i jajek, doprawiona anchois, czerwoną cebulą oraz Musztardą Sarepską sprawiają, że danie znika szybko ze stołu. 

15 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Sałatka brokułowa

Brokuł to niedoceniane źródło witaminy A i C oraz potasu i wapnia. Różyczki brokułu idealnie pasują jako składnik sałatki. To warzywo dobrze czuje się w towarzystwie orzechów, dlatego proponujemy dodanie orzechów nerkowca i ziaren słonecznika - najlepiej podprażonych na patelni. Nie zapomnij o dipie i gotowe!

40 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Sałatka Colesław

Kolesław to popularna surówka dodawana do polskich obiadów. Sezon na nią trwa właściwie cały rok. Aby szybko ją przygotować, wystarczy wcześniej odstawić liście kapusty. W tym czasie możesz przygotować danie główne, a następnie dokończyć przygotowanie surówki.