Deser
Świąteczny keks z majonezem
Świąteczny keks to dla wielu smak dzieciństwa i wspomnienie z przeszłości. Warto powrócić do tych wyjątkowych smaków i podzielić się nimi z bliskimi. Oto nasz przepis na nasycony bakaliami keks z dodatkiem… majonezu!Dowiedz się więcej!
Świąteczne pierniczki z majonezem
Świąteczne pierniczki to tradycyjny przysmak na Boże Narodzenie. Korzenny aromat ciasteczek przyjemnie wypełnia cały dom, a same przekąski znikają w mgnieniu oka, dlatego warto przygotować podwójną porcję!Dowiedz się więcej!
trudny
Majonezowy sernik z rosą
Znacie sernik z rosą? Jeśli nie, koniecznie przygotujcie go na Święta! Dodatek majonezu sprawia, że ciasto jest niezwykle kremowe i znika z talerzy w mgnieniu oka!Dowiedz się więcej!
trudny
Ciasto ze śliwkami
Słodkie ciasto ze śliwkami to doskonały deser, by podzielić się nim z rodziną i przyjaciółmi. Dodatek majonezu sprawi, że ciasto będzie wilgotne i na długo zachowa swój pyszny, śliwkowy smak – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Jesienne ciasto marchewkowe z majonezem
Aksamitne ciasto marchewkowe to doskonały deser na pochmurne dni. Tworzy idealny duet z kubkiem gorącej herbaty lub mocnej kawy. Do tego koc, książka i mamy przepis na perfekcyjne jesienne popołudnie!Dowiedz się więcej!
trudny
Aksamitny mazurek
Mazurek zajmuje wyjątkowe miejsce na wielkanocnym stole. To kruche, intensywnie bakaliowe ciasto, które nieodzownie kojarzy się ze Świętami. Oto prosty przepis na mazurek z odrobiną majonezu, dzięki czemu będzie wyjątkowo aksamitny!Dowiedz się więcej!
Babka ziemniaczana z boczkiem i majonezem
Wytrawna babka ziemniaczana z boczkiem to świetna wielkanocna przekąska, a dodatkowo pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Przyrządzić ją można z ziemniaków, wędzonego boczku, majonezu, mąki, cebuli i jajka. Będzie wspaniałym towarzyszem sałatki jarzynowej.Dowiedz się więcej!
Pascha wielkanocna z bakaliami
Pascha to tradycyjny deser wielkanocny. Kremowa masa twarogowa ucierana z bakaliami to często ulubieniec świątecznych gości. W dodatku przepis jest naprawdę prosty! Tradycyjnie do paschy dodajemy kwaśną śmietanę – warto dodać także łyżkę majonezu, by nadać temu wielkanocnemu daniu odpowiednią konsystencję. Co ciekawe, można przyrządzić paschę również na wytrawnie.Dowiedz się więcej!
trudny
Oponki serowe
Oponki to fantastyczna alternatywa dla pączków. Końcówka karnawału to idealny czas, by je usmażyć. Miękkie, serowe oponki z cukrem pudrem z pewnością zasmakują domownikom i znikną z talerzy w mgnieniu oka!Dowiedz się więcej!