![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Babeczki majonezowe z konfiturą wiśniową](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/mosso-mufiny-02www.jpg)
Słodkie babeczki z dodatkiem majonezu? Oczywiście – to dzięki niemu są tak aksamitne w smaku! Wypróbuj nasz przepis na majonezowe babeczki z konfiturą, które sprawdzą się na każdą okazję.
Składniki
- Jajka – 4 szt.
- Cukier – ¾ szklanki
- Mąka pszenna – 1 szklanka
- Mąka ziemniaczana – ¾ szklanki
- Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- Mosso Majonez Napoleoński – 6 łyżek
- Konfitura wiśniowa – 4 łyżki
- Cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki, proszek do pieczenia, Majonez Napoleoński Mosso i wszystko połączyć mikserem. Papilotki do babeczek wypełnić ciastem do połowy wysokości, następnie na środek wyłożyć po małej łyżeczce konfitury wiśniowej, a na wierzch ponownie ciasto, ale nie więcej niż 1 cm do brzegu papilotki. Tak przygotowane babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez ok. 15 minut (do ładnego zarumienienia/ „suchego patyczka”). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Skomentuj lub zobacz komentarze