Danie główne

45 minut min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bakłażany faszerowane soczewicą

Soczewica to źródło wielu cennych składników odżywczych. Jest bardzo sycąca i zdrowa. Połączenie jej z bakłażanem i delikatnym sosem curry oraz tatarskim nadaje jej zupełnie nowy, ciekawy smak. Spróbuj koniecznie tego pysznego i zdrowego dania!

60 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Kurczak po francusku

Mięso kurczaka przyrządzonego po francusku jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście musztarda. My polecamy tę od Mosso - Musztardę Stołową. 

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Wrap z kurczakiem i mango

Szybka i prosta kuchnia meksykańska. Mango o(d)żywia, dodaje kolorów i oczywiście słodkości daniu. Wrap idealnie nadaje się na lunch do pracy lub przekąskę podczas imprezy domowej. Na jednym wrapie się skończymy!

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zapiekanka pasterska

Zwana inaczej cottage pie. Tradycyjnie pochodzi z Anglii. Składa się z dwóch warstw: mięsnej i puree ziemniaczanego. W Wielkiej Brytanii mięsem jest jagnięcina, w innych krajach preferuje się mięso wołowe. Sprawdź przepis i koniecznie wypróbuj to brytyjskie danie.

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bitki w sosie musztardowym

Bardzo klasyczna propozycja na niedzielny obiad na bazie mięsa wieprzowego. Bitki to połączenie delikatnego mięsa i pysznego sosu. W naszej propozycji stawiamy na sos musztardowy, który doda lekkiej ostrości całemu daniu. Bitki najlepiej smakują ze świeżymi ziemniaczkami. 

60 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zapiekanka ryżowa z kurczakiem

Gdy nie masz dużo czasu na gotowanie, doceniasz proste przepisy oparte o znane połączenia smakowe. Taką właśnie propozycją jest nasza zapiekanka z kurczakiem na ryżu (zamiast makaronu) oraz z dużą ilością warzyw. Sprawdź przepis!

10 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kurczak w orzechowej panierce

Coś dla fanów orzechów lub chrupiących rozwiązań kulinarnych! Przyrządź wyjątkową pierś z kurczaka. Zamiast klasycznej panierki, wybierz taką z orzechów. Głęboki smak, unikalny - po prostu orzechowy! Spróbuj koniecznie.

40 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Kotlety wegetariańskie

Czy kotlety mogą być bez mięsa? Oczywiście! Oto przepis na genialne kotlety z czerwonej fasoli i ciecierzycy - dwóch wysokowartościowych roślin, które dzięki odpowiednim przyprawom, nabierają ciekawych smaków. Do tego są łatwe i szybkie w przygotowaniu!

40 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Drobiowe pulpeciki pomidorowe

Pulpeciki drobiowe to przysmak, który do gustu przypadnie przede wszystkim najmłodszym. Są doskonałym pomysłem na szybki obiad, ponieważ są bardzo proste w przygotowaniu. Aby posiłek był w pełni wartościowy, warto podawać je z kaszą gryczaną i warzywa.