Jajka smażone w skorupach z chrzanem i majonezem

jajka smażone w skorupkach, wielkanocne jajka, jajka faszerowane, mosso, jajka z majonezem, jajka z chrzanem

Jajka smażone w skorupkach to niestandardowa wersja tradycyjnych jaj faszerowanych. Takim wielkanocnym przysmakiem z pewnością zaskoczysz świątecznych gości. Spróbuj!

Składniki

PRZYGOTOWANIE JAJEK W SKORUPKACH:

  1. Jaja ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Za pomocą ostrego noża przekroić na pół i wydrążyć.

  2. Jajka posiekać i wymieszać z Majonezem Napoleońskim Mosso, Chrzanem Śmietankowym Mosso oraz posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Farsz nakładać do skorupek, wierzch obtoczyć w bułce tartej i smażyć skorupką do góry, na maśle na złoty kolor.

ilość porcji: 10
×