40 min
10 porcji
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![jajka smażone w skorupkach, wielkanocne jajka, jajka faszerowane, mosso, jajka z majonezem, jajka z chrzanem](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2021/03/jajka-smazone-1250x712.jpg)
Jajka smażone w skorupkach to niestandardowa wersja tradycyjnych jaj faszerowanych. Takim wielkanocnym przysmakiem z pewnością zaskoczysz świątecznych gości. Spróbuj!
Składniki
- Jajka – 10 sztuk
- Mosso Majonez Napoleoński – 1 łyżka
- Mosso Chrzan Śmietankowy – 2 łyżki
- Koperek – 1 mały pęczek
- Bułka tarta – 3 łyżki
- Sól, pieprz – do smaku
- Masło – 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Jaja ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Za pomocą ostrego noża przekroić na pół i wydrążyć.
Jajka posiekać i wymieszać z Majonezem Napoleońskim Mosso, Chrzanem Śmietankowym Mosso oraz posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładać do skorupek, wierzch obtoczyć w bułce tartej i smażyć skorupką do góry, na maśle na złoty kolor.
Skomentuj lub zobacz komentarze