Udostępnij:
Tej sałatki z wędzonym łososiem i sosem z Majonezu Napoleońskiego MOSSO oraz Chrzanu Śmietankowego MOSSO nie może zabraknąć na żadnym świątecznym stole. Zaskocz swoich gości tym wyjątkowym daniem!
Składniki
Składniki:
- Jajka – 4 sztuki
- Ogórek zielony – 1 sztuka
- Rzodkiewka – 1 pęczek
- Łosoś wędzony na zimno – 150 g
- Roszponka – 200 g
- Duże kapary – 6 sztuk
- Koperek – 2 gałązki
- Majonez Napoleoński MOSSO – 120 g
- Chrzan Śmietankowy MOSSO – 40 g
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotuj na twardo. Przełóż do zimnej wody, ostudź i obierz, a następnie przekrój na pół.
Przy pomocy obieraczki do warzyw, wytnij podłużne wstążki z ogórka i zwiń je w ruloniki. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, łososia podziel na mniejsze kawałki.
Składniki sosu (majonez, chrzan, sok z cytryny) wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Na dużym talerzu ułóż wieniec z sałaty, dookoła poukładaj polówki jajek, łososia, ogórka, rzodkiewkę. Następnie polej sosem ziołowym i udekoruj koperkiem i kawałkami kaparów. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Skomentuj lub zobacz komentarze