Sałatka Colesław

Sałatka Colesław

Kolesław to popularna surówka dodawana do polskich obiadów. Sezon na nią trwa właściwie cały rok. Aby szybko ją przygotować, wystarczy wcześniej odstawić liście kapusty. W tym czasie możesz przygotować danie główne, a następnie dokończyć przygotowanie surówki.

SKŁADNIKI:

  • biała kapusta – 300 g 
  • marchewka – 1 szt średniej wielkości 
  • cebula – 1 mała sztuka
  • Mosso Sos Chrzanowy – 4 łyżki 
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z kapusty usunąć zewnętrzne liście, poszatkować, posolić i odstawić na ok. 30 minut, żeby trochę zmiękła.

  2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.

  3. W misce połączyć Sos Chrzanowy Mosso z warzywami.

  4. Sałatkę doprawić solą i pieprzem do smaku.

  5. Colesław najlepiej smakuje po odstaniu kilkudziesięciu minut w lodówce.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 40 minut
ilość porcji: 4
×