Grillowany hot – dog na bagietce

Grillowany hot – dog na bagietce

Przygotuj się na eksplozję smaku z grillowanym hot-dogiem na bagietce czosnkowej z intensywnym Sosem Czosnkowym MOSSO. Połączenie chrupiącej bagietki z wyrazistą kiełbaską wzbogaconą Sosem Czosnkowym MOSSO. Zaskocz swoich gości tym wyjątkowym hot-dogiem. Przepis przygotowała dla nas  Justyna. @tysiagotuje.pl

Składniki

Składniki:

  • Bagietka czosnkowa – 3 sztuki
  • Kiełbaski – 5/6 sztuk
  • Sos Czosnkowy MOSSO
  • Ser mozzarella tarty – 150 g
  • Surówka coleslaw – 50 g
  • Świeży ogórek
  • Kiszony ogórek
  • Pomidor
  • Czerwona cebula
  • Prażona cebula – 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Bagietki natnij wzdłuż, uważaj aby nie uszkodzić dolnej części pieczywa! Przełóż bagietki i kiełbaski na rozgrzany grill. Grilluj, aż do zarumienienia.

  2. W nacięcia dodaj Sos Czosnkowy MOSSO, tartą mozzarellę, kiełbaski i ponownie ser.

  3. Grilluj przez 5 minut. Na ciągnący się ser wyłóż surówkę colesław, dodaj kawałki świeżego i kiszonego ogórka, plasterki pomidora i czerwoną cebulę. Całość polej obficie Sosem Czosnkowym MOSSO i posyp prażoną cebulkę. Podaj od razu po przygotowaniu.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 3-4
kuchnia amerykańska
Grill
pieczenie
×