Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa

Prosta, tradycyjna i na każdą okazję – sałatka jarzynowa. Jeżeli jeszcze nie znalazłeś swojego ulubionego przepisu, wypróbuj naszą propozycję. Tajemnicą naszej sałatki jarzynowej jest pewien polski owoc. Smaku dodaje dobrej jakości Majonez Napoleoński Mosso, który idealnie nadaje się do sałatek.

SKŁADNIKI:

  • Ziemniaki – 3 szt.
  • Marchewki- 3 szt.
  • Korzeń selera – ½ szt.
  • Korzeń pietruszki – 2 szt.
  • Ogórki kiszone – 4
  • Cebula –  1 szt.
  • Jabłko – 1 szt.
  • Groszek konserwowy – 400 g
  • Jajka – 4 szt.
  • Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
  • Sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo. Marchew, korzeń pietruszki, seler i ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane warzywa pozostawić do przestudzenia.

  2. Następnie obrać jabłko, cebulę i pokroić w drobną kostkę. Ogórki pokroić drobno.

  3. Ugotowane warzywa i jajko pokroić w małą kostkę. Dodać do pozostałych składników. Na koniec dodać zielony groszek.

  4. Sałatkę warzywną wymieszać z Majonezem Napoleoński Mosso. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 60 minut
ilość porcji: 4
×