Boże Narodzenie
Ryba zapiekana ze szpinakiem w sosie majonezowo-serowym
Jeśli masz ochotę na pyszne świąteczne danie, które nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, to ryba zapiekana w sosie majonezowo-serowym sprawdzi się idealnie. Do tego przepisu możesz użyć każdej ryby o białym mięsie np. dorsz, sandacz, halibut. Dowiedz się więcej!
Karp w migdałowej panierce z majonezem
Tradycyjne świąteczne danie przygotowane w nieco inny sposób. Karpia smażonego w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów można serwować z ziemniakami i surówką lub jako dodatek do pieczywa.Dowiedz się więcej!
trudny
Kaczka pieczona z jabłkami i majonezem
Kaczka nadziewana jabłkami to klasyczne polskie danie, idealne na świąteczny stół. Jej wyraziste mięso dobrze komponuje się z kwaśnymi owocami. Można ją serwować z ziemniakami, kopytkami czy kluskami śląskimi.Dowiedz się więcej!
Karmelizowana gruszka w sosie czekoladowym
Gruszki w sosie czekoladowym to efektywny i bardzo prosty w przygotowaniu deser. W wersji świątecznej można dodać przyprawę korzenną, cynamon lub karmel.Dowiedz się więcej!
trudny
Zimne nóżki z chrzanem
Zimne nóżki to tradycyjny polski przysmak. Warto wrócić do tego przepisu i zaserwować klasyczne mięsno-warzywne galaretki – nadchodzące święta są do tego idealną okazją. Wypróbuj nasz przepis na te sprawdzone przekąski!Dowiedz się więcej!
trudny
Kieszonki z ciasta francuskiego z nadzieniem grzybowo-orzechowym
Ciasto francuskie to produkt, z którego można przygotować mnóstwo przysmaków. Nasza propozycja to kieszonki z grzybowym nadzieniem – doskonale nadadzą się zarówno na wigilijny stół, jak i na imprezę w formie przekąski. Dodatkowo są szybkie i proste w przygotowaniu. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
Wigilijna kapusta z grzybami i chrzanem
Święta coraz bliżej! Podkręć smak tradycyjnej kapusty z grzybami pikantną nutą chrzanu. Dzięki temu nadasz jej wyrazistego smaku i zaskoczysz domowników. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem
Sałatka warstwowa nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też pięknie się prezentuje, dlatego warto przygotować ją w przezroczystym naczyniu. Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze się sprawdza, a dodatek sera, warzyw i majonezu podbija smak potrawy.Dowiedz się więcej!
Ryba po grecku z chrzanem
Ryba po grecku to pyszne i ciekawe danie. Warto urozmaicić wigilijny stół i obok tradycyjnego karpia zaserwować również ten warzywno-rybny specjał. Domownicy z pewnością będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!