Boże Narodzenie

50 min
2-4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Ryba zapiekana ze szpinakiem w sosie majonezowo-serowym

Jeśli masz ochotę na pyszne świąteczne danie, które nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, to ryba zapiekana w sosie majonezowo-serowym sprawdzi się idealnie. Do tego przepisu możesz użyć każdej ryby o białym mięsie np. dorsz, sandacz, halibut.   Dowiedz się więcej!

40 min
5 porcji
poziom trudnosci łatwy

Karp w migdałowej panierce z majonezem

Tradycyjne świąteczne danie przygotowane w nieco inny sposób. Karpia smażonego w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów można serwować z ziemniakami i surówką lub jako dodatek do pieczywa.Dowiedz się więcej!

4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kaczka pieczona z jabłkami i majonezem

Kaczka nadziewana jabłkami to klasyczne polskie danie, idealne na świąteczny stół. Jej wyraziste mięso dobrze komponuje się z kwaśnymi owocami. Można ją serwować z ziemniakami, kopytkami czy kluskami śląskimi.Dowiedz się więcej!

60 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Karmelizowana gruszka w sosie czekoladowym

Gruszki w sosie czekoladowym to efektywny i bardzo prosty w przygotowaniu deser. W wersji świątecznej można dodać przyprawę korzenną, cynamon lub karmel.Dowiedz się więcej!

240 min
6-8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zimne nóżki z chrzanem

Zimne nóżki to tradycyjny polski przysmak. Warto wrócić do tego przepisu i zaserwować klasyczne mięsno-warzywne galaretki – nadchodzące święta są do tego idealną okazją. Wypróbuj nasz przepis na te sprawdzone przekąski!Dowiedz się więcej!

60 min
10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kieszonki z ciasta francuskiego z nadzieniem grzybowo-orzechowym

Ciasto francuskie to produkt, z którego można przygotować mnóstwo przysmaków. Nasza propozycja to kieszonki z grzybowym nadzieniem – doskonale nadadzą się zarówno na wigilijny stół, jak i na imprezę w formie przekąski. Dodatkowo są szybkie i proste w przygotowaniu. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

60 min
8 porcji
poziom trudnosci łatwy

Wigilijna kapusta z grzybami i chrzanem

Święta coraz bliżej! Podkręć smak tradycyjnej kapusty z grzybami pikantną nutą chrzanu. Dzięki temu nadasz jej wyrazistego smaku i zaskoczysz domowników. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

35 min
8 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka warstwowa nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też pięknie się prezentuje, dlatego warto przygotować ją w przezroczystym naczyniu. Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze się sprawdza, a dodatek sera, warzyw i majonezu podbija smak potrawy.Dowiedz się więcej!

40 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Ryba po grecku z chrzanem

Ryba po grecku to pyszne i ciekawe danie. Warto urozmaicić wigilijny stół i obok tradycyjnego karpia zaserwować również ten warzywno-rybny specjał. Domownicy z pewnością będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!