Śniadanie
łatwy
Pasta jajeczna
Skąd ją znamy? Z domu, z wakacyjnych kolonii, z całodniowych wycieczek? Pasta jajeczna towarzyszy nam od dziecka. Pewnie u wielu budzi najfajniejsze wspomnienia. Jeżeli zatęskniłeś za smakiem pasty jajecznej, spróbuj tego przepisu. Jest prosty, ale kryje w sobie jedną niespodziankę. Sprawdź koniecznie!
Grillowane zielone szparagi z jajkiem i sosem musztardowo-śmietanowym
To absolutny klasyk – szparagi z jakiem sadzonym. Kto nigdy nie próbował, ten koniecznie powinien przygotować to danie choć raz w życiu. Jajka dodadzą energii na cały dzień, a szparagi nowego niebanalnego smaku! Nasz przepis kryje jeszcze kilka niespodzianek, więc koniecznie do niego zajrzyj.Dowiedz się więcej!
Babeczki majonezowe z konfiturą wiśniową
Słodkie babeczki z dodatkiem majonezu? Oczywiście – to dzięki niemu są tak aksamitne w smaku! Wypróbuj nasz przepis na majonezowe babeczki z konfiturą, które sprawdzą się na każdą okazję.Dowiedz się więcej!
Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową
Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!Dowiedz się więcej!
trudny
Jajka po benedyktyńsku z szynką parmeńską i sosem czosnkowym
Jajka można przygotować na wiele sposobów. Jajka w koszulce, czyli po benedyktyńsku, są niezwykle delikatne i doskonale komponują się z takimi dodatkami jak szynka parmeńska, pomidory czy awokado. Warto przygotować je także na śniadanie wielkanocne.Dowiedz się więcej!
trudny
Jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim
Tosty francuskie znamy w różnych odsłonach, od wytrawnych po słodkie. Ale czy można je podać na Wielkanoc? Oczywiście! Oto prosty przepis na jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim – spróbuj!Dowiedz się więcej!
trudny
Naleśnikowe rollsy ze szpinakiem, łososiem i sosem tatarskim
Zdrowe przekąski wydają się być trudne w przygotowaniu? Nic bardziej mylnego! Oto prosty przepis na szpinakowe rollsy z łososiem i wyrazistym sosem tatarskim – idealne na przyjęcie!Dowiedz się więcej!
Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym
Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!
trudny
Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym
To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!