Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Skąd ją znamy? Z domu, z wakacyjnych kolonii, z całodniowych wycieczek? Pasta jajeczna towarzyszy nam od dziecka. Pewnie u wielu budzi najfajniejsze wspomnienia. Jeżeli zatęskniłeś za smakiem pasty jajecznej, spróbuj tego przepisu. Jest prosty, ale kryje w sobie jedną niespodziankę. Sprawdź koniecznie!

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ugotować jajka na twardo. Po ugotowaniu zalać zimną wodą, ostudzić i obrać ze skorupki. Umieścić w pojemniku blendera.

  2. Do pojemnika dodać Majonez Napoleoński Mosso i Musztardę Stołową Mosso.

  3. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość miksować przez chwilę, aż do uzyskania pasty o jednolitej konsystencji.

  4. Następnie dodać szczypiorek i dokładnie wymieszać pastę.

  5. Podawać na chrupiącym pieczywie z dodatkową porcja szczypiorku na wierzchu każdej kanapki.

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 4
×