Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową

Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową

Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!

Składniki

  • groszek mrożony (może być z puszki) – 200 g
  • jajka – 8 szt.
  • Mosso Majonez Napoleoński – 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • sałata radicchio – 1 mała główka (można zastąpić inną sałatą)
  • kiełki groszku do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka. Groszek rozmrozić (w przypadku groszku z puszki – odsączyć), dodać ugotowane żółtka, zmiksować, dodać Majonez Napoleoński, sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą nafaszerować połówki jajek, ułożyć je na sałacie i udekorować kiełkami groszku.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 4
×