Obiad

45 min
poziom trudnosci łatwy

Cebule faszerowane kaszanką z jabłkiem

Czy kaszanka może zaskoczyć? Oczywiście! Szczególnie podana w formie nadzienia do cebuli. Wypróbuj ten oryginalny pomysł i zaserwuj faszerowane cebule, które zaskoczą nawet największych miłośników dań mięsnych.Dowiedz się więcej!

60 min
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Ziemniaki faszerowane łososiem

Uwielbiasz ryby? Oto pomysł na oryginalne danie z tym składnikiem – ziemniaki faszerowane łososiem i kaparami. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Świąteczny rostbef

Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!

50 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zupa na bulionie rybnym z kawałkami ryb i chrzanem

Zupa rybna nie jest w Polsce popularnym daniem, jednak kto jej próbował ten wie, że potrafi zachwycić smakiem. Dziś krok po kroku opowiemy, jak przygotować bulion rybny i pyszną zupę z chrzanową nutą.Dowiedz się więcej!

20 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Ryba w cieście piwnym z sosem tatarskim

Ryba w chrupiącym, piwnym cieście to szybkie i naprawdę pyszne danie. Doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, lecz także jako sycący obiad przez okrągły rok!Dowiedz się więcej!

90 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pierogi z farszem z indyka, żurawiny i chrzanu

Pierogi z indykiem, żurawiną i pikantną nutką chrzanu sprawią, że naprawdę poczujesz smak Świąt! Delikatne, indycze mięso doskonale doskonale komponuję się ze słodko-kwaśną żurawiną i ostrością chrzanu delikatesowego.Dowiedz się więcej!

90 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Karczek pieczony w ziołach, nadziewany suszoną śliwką i morelą podawany z sosem chrzanowo-żurawinowym

Co położyć na świątecznym stole? Aromatyczny, pieczony karczek z owocowym nadzieniem będzie strzałem w dziesiątkę! Słodycz śliwki i moreli doskonale łączy się z ostrością chrzanu i wyjątkowym smakiem pieczonego mięsa.Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Smażone grzyby po podlasku z sosem chrzanowym

Suszone grzyby w chrupiącej panierce, z pikantną nutą chrzanu do doskonały pomysł na urozmaicenie wigilijnego menu. Warto w ten wyjątkowy wieczór wykorzystać zebrane jesienią dary natury.Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym

Zastanawiasz się, jakie mięsa przyrządzić w Święta? Wypróbuj miękkie roladki z indyka z farszem grzybowym w sosie chrzanowym. Twoi goście będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!