Obiad

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z botwinką

Co zrobić z botwinki? Nie tylko zupę! Poznaj super łatwy i szybki przepis na lekką i wiosenną-letnią sałatkę z botwinką w roli głównej. Jeżeli wykorzystasz gotowe mieszanki sałat, przygotowanie jej zajmie Ci zaledwie 5 minut. Idealna jako dodatek do obiadu czy grilla. 

20 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Grillowany camembert z sosem ketchupowo-żurawinowym

A to ci nietypowe połączenie! Ser podpuszczkowy w pysznym sosie na bazie żurawiny zaskoczy każdego miłośnika ciekawych połączeń smakowych.Dowiedz się więcej!

40 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem

Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.Dowiedz się więcej!

30 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Filety minogne z Sosem Musztardowo-Chrzanowym

Wyborne danie z kuchni francuskiej, w którym najważniejsze jest mięso. Nasza propozycja zawiera też boczek, który dodaje wyrazistego smaku potrawie. Warto wypróbować z sosem i świeżymi ziołami.Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Grillowany schab z kością z farszem drobiowo ziołowym i Sosem Musztardowo-Chrzanowym

To danie wymagające od Ciebie czasu oraz precyzji. Ale jeżeli poświęcisz mu uwagę, będziesz chciał do niego wraca – i jego niezapomnianego smaku! Sosu musztardowo-chrzanowego nie musisz na szczęście przygotowywać sam – Mosso dostarczy Ci najlepszy.Dowiedz się więcej!

40 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami

Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Karkówka z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym

Karkówka, czyli łopatka wołowa to prawdopodobnie ulubione danie z grilla w Polsce. Uwielbiamy ją próbować w restauracji oraz przyrządzać przy okazji rodzinnego grilla we własnym ogródku. Nasza propozycja karkówki z grilla występuje w towarzystwie genialnego sosu musztardowo-chrzanowego ze świeżym rozmarynem i chilli.Dowiedz się więcej!

35 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Burger ze szparagami

Szparagi to delikatne i sezonowe warzywa, których kosztować możemy przede wszystkim w maju. Mają delikatny, lekko gorzki smak. Ich zaletą jest to, że pasują… do wszystkiego! Dziś polecamy Ci burgera – specjalnie skomponowanego, aby wydobyć smak szparagów.Dowiedz się więcej!

20 min
3 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Słodka kompozycja sałatki z grillowanym kurczakiem może zaskoczyć! Wszystko za sprawą melona i miodu – to właśnie te składniki nadają sałatce słodkiego posmaku. Całości dopełniają cukinia, pomidorki oraz – dla równowagi – sok z cytryny. Danie można udekorować jadalnymi kwiatami.Dowiedz się więcej!