Smażone grzyby po podlasku z sosem chrzanowym

Smażone grzyby po podlasku z sosem chrzanowym

Suszone grzyby w chrupiącej panierce, z pikantną nutą chrzanu do doskonały pomysł na urozmaicenie wigilijnego menu. Warto w ten wyjątkowy wieczór wykorzystać zebrane jesienią dary natury.

Składniki

  • Suszone kapelusze grzybów – 70 g
  • Jajko – 1 szt.
  • Bułka owsiana
  • Sól i pieprz
  • Mosso Chrzan Delikatesowy
  • Olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Grzyby namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia należy je oczyścić z pozostałości lasu i osuszyć czystą ściereczką.

  2. Grzyby delikatnie natrzeć sosem chrzanowym i doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane kapelusze maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce.

  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć grzyby na złoty kolor.

    Podawać z Chrzanem Delikatesowym Mosso.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 15 minut
ilość porcji: 2
×