![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/mosso-rolada-01_www.jpg)
Zastanawiasz się, jakie mięsa przyrządzić w Święta? Wypróbuj miękkie roladki z indyka z farszem grzybowym w sosie chrzanowym. Twoi goście będą zachwyceni!
Składniki
- Filet z indyka – 200 g
- Grzyby suszone – 20 g
- Cebula – 1 szt.
- Czosnek – 2 ząbki
- Majeranek – 1 łyżka
- Sól, pieprz
- Mosso Sos Chrzanowy
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby oczyścić, ugotować do miękkości i bardzo drobno posiekać (można zmielić w maszynce do mięsa). Czosnek i cebulę drobno posiekać. Przygotować farsz z grzybów, cebuli i czosnku. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
Filet z indyka rozklepać i przyprawić solą oraz pieprzem. Nałożyć farsz na całej powierzchni indyka zostawiając od góry 2 cm. Zwijać filet od dołu do góry. Z foli aluminiowej wyciąć płat wystarczający, aby zawinąć filet. Posmarować folię olejem i zawinąć w nią roladę. Po zawinięciu powinien powstać „baton” kształtem przypominający cukierek. Roladę piec w piekarniku nagrzanym do 180° C.
Podawać pokrojone na ciepło lub zimno z Sosem Chrzanowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze