Cebule faszerowane kaszanką z jabłkiem

Cebule faszerowane kaszanką z jabłkiem

Czy kaszanka może zaskoczyć? Oczywiście! Szczególnie podana w formie nadzienia do cebuli. Wypróbuj ten oryginalny pomysł i zaserwuj faszerowane cebule, które zaskoczą nawet największych miłośników dań mięsnych.

Składniki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę obrać, rozciąć wzdłuż ogonka na pół i wyciągnąć środki, zostawiając dwa, trzy zwoje. Z kaszanek zdjąć osłonki, przełożyć do miski, wyrobić dłonią, dodać pokrojone w kostkę jabłko i wymieszać.

    Tak przygotowaną kaszanką wypełnić wcześniej przygotowane cebule zgrillować na tacce do grillowania pod przykryciem. Można również upiec cebulę w piekarniku (ok. 30 minut, 170°C).

    Podawać z Musztardą Czeską Mosso.

Do tej potrawy pasuje

×