Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Ziemniaki faszerowane łososiem

Ziemniaki faszerowane łososiem

Uwielbiasz ryby? Oto pomysł na oryginalne danie z tym składnikiem – ziemniaki faszerowane łososiem i kaparami. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!

Składniki

  • Ziemniaki duże – 4 szt.
  • Łosoś wędzony na zimno – 200 g
  • Pomidory suszone z oleju – 6-7 szt.
  • Kapary – 2 łyżki
  • Świeży rozmaryn – 4 gałązki
  • Mosso Majonez Napoleoński – 6 łyżek
  • Parmezan tarty – 3 łyżki
  • Pieprz czarny grubo zmielony
  • Mosso Sos Czosnkowy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ziemniaki wyszorować, ugotować do miękkości i odstawić do przestygnięcia. Łososia i pomidory pokroić w cząstki, dodać kapary, posiekane igiełki rozmarynu oraz pieprz do smaku i wymieszać.

    Na podwójnej folii aluminiowej położyć po ziemniaku, odciąć po centymetrze z wierzchu i owinąć folią. Ziemniaki powinny być owinięte do połowy ich wysokości. Środki ziemniaków wzruszyć widelcem, posolić i nałożyć farsz. Majonez Napoleoński Mosso wymieszać z parmezanem i polać ziemniaki.

    Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut, do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem. Idealnie pasuje Sos Czosnkowy Mosso.

×