Obiad
trudny
Grillowana cukinia w sosie musztardowo-chrzanowym
Świeża i pyszna propozycja na obiad to grillowana cukinia. Sezon na to cukinię to przede wszystkim lato, ale w naszych sklepach dostępna jest cały rok. Dlatego to danie całoroczne. Dodatek warzyw, jak papryka, sałata i pomidory sprawiają, że obiad staje się też zdrową przekąską.
Ryż smażony z jajkiem i warzywami
Co przygotować po męczącym dniu na kolację? Nasza propozycja ryżu z jajkiem i warzywami ma same zalety. Jest prosta, szybka, na ciepło, a do jej przyrządzenia wystarczą podstawowe produkty, które znajdziesz w swojej lodówce. Przekonaj się sam!
trudny
Makaron z łososiem
Ultraszybki, zdrowy i łatwy posiłek, który sprawdzi się na wspólny obiad lub romantyczną kolację. Warto kupić ręcznie robiony makaron tagliatelle, który z łososiem smakuje jeszcze lepiej. Jarmuż oraz Sos Musztardowo-Chrzanowy przełamują delikatny smak ryby oraz śmietanki. Spróbuj koniecznie!
trudny
Pikantna zupa z marchwi
Szukasz pomysłu na szybką i prostą zupę w tygodniu? Zupa z marchwi, którą znajdziesz w sklepie przez cały rok, będzie idealnym rozwiązaniem. Wersja pikantna z Chrzanem Delikatesowym Mosso to ciekawą wariacja. Pikantność zupy zależy tylko od Ciebie. Wypróbuj koniecznie!
Polskie pesto z natki pietruszki
Pesto to oryginalny zielony sos pochodzący z Włoch. W naszym krajowym wydaniu pesto przygotujemy z natki pietruszki, której u nas nigdy nie brakuje. Koniecznie dodaj do niego orzechy laskowe oraz odrobinę twardego sera (np. gouda, parmezan). Polskie pesto wykorzystasz do makaronów czy risotto.
Hummus chrzanowy
Najprostszy sposób na pyszną pastę na kanapki lub dodatek do warzyw na przekąskę? Oczywiście hummus! Zamiast kupować gotową pastę z ciecierzycy, zrób ją sam. To zajmie Ci tylko kilka minut i sprawdzi się w każdej awaryjnej sytuacji. Dodatek chrzanu urozmaici smak klasycznego hummus.
Warzywa po meksykańsku
To danie z typu tych jednogarnkowych, choć o tym moglibyśmy powiedzieć, że jest jednoblachowe. Nasze warzywa przygotowujemy w zdrowszy sposób, czyli w piekarniku. Pieczenie nie tylko nie wymaga od Ciebie dużego nakładu pracy, ale przede wszystkim wydobywa ze składników nowe smaki. Sprawdź naszą propozycją na warzywa po meksykańsku!
trudny
Białe kiełbaski pieczone z boczkiem
Lubisz boczek? W końcu jest wyrazisty w smaku i pasuje do różnych okazji. To przepis, który łączy w sobie smakową rozpustę (połączenie białych kiełbasek z bekonem), która wcale nie będzie kosztować Cię tygodniowych wyrzeczeń. To danie przygotujesz w piekarniku, czyli o wiele zdrowiej! Sprawdź przepis.
Sałatka Colesław
Colesław to popularna surówka dodawana do polskich obiadów. Sezon na nią trwa właściwie cały rok. Aby szybko ją przygotować, wystarczy wcześniej odstawić liście kapusty. W tym czasie możesz przygotować danie główne, a następnie dokończyć przygotowanie surówki.