Warzywa po meksykańsku

Warzywa po meksykańsku

To danie z typu tych jednogarnkowych, choć o tym moglibyśmy powiedzieć, że jest jednoblachowe. Nasze warzywa przygotowujemy w zdrowszy sposób, czyli w piekarniku. Pieczenie nie tylko nie wymaga od Ciebie dużego nakładu pracy, ale przede wszystkim wydobywa z składników nowe smaki. Sprawdź naszą propozycją na warzywa po meksykańsku!

SKŁADNIKI:

  • kolorowa papryka – 3 szt
  • czerwona cebula – 1 szt
  • kukurydza z puszki – 100 g
  • czerwona fasola z puszki – 100 g
  • zielona cebulka – ½ pęczka
  • świeża kolendra – 1 pęczek
  • Mosso Ketchup Premium Pikantny – 3 łyżki
  • przyprawy: sól, pieprz, kumin, ziarna kolendry
  • Mosso Olej Mazowiecki 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Paprykę i cebulę pokroić w długie paski i wyłożyć na blachę.

  2. Dodać przyprawy, skropić Olejem Mazowieckim Mosso i zamieszać.

  3. Blachę wstawić na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st C w funkcji grilla.

  4. Piec warzywa do czasu aż zmiękną i się zrumienią.

  5. Następnie dodać na blachę kukurydzę, fasolę, zieloną cebulkę i Ketchup Pikantny Mosso. Całość zamieszać i piec jeszcze przez 7 minut.

  6. Tak upieczone warzywa posypać przed podaniem posiekaną świeżą kolendrą.

przygotowania: 30 minut
ilość porcji: 6
×