

Udostępnij:

Ultraszybki, zdrowy i łatwy posiłek, który sprawdzi się na wspólny obiad lub romantyczną kolację. Warto kupić ręcznie robiony makaron tagliatelle, który z łososiem smakuje jeszcze lepiej. Jarmuż oraz Sos Musztardowo-Chrzanowy przełamują delikatny smak ryby oraz śmietanki. Spróbuj koniecznie!
SKŁADNIKI:
- makaron tagliatelle – 200 g
- jarmuż – 100 g
- łosoś wędzony – 150 g
- czosnek – 2 ząbki
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 4 łyżki
- śmietana 30% – 100 ml
- Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać Olej Mazowiecki Mosso i dodać posiekany czosnek, pokrojonego łososia i podsmażać przez 4 minuty.
Dodać liście jarmużu. Patelnię przykryć, zmniejszyć ogień na mały i dusić liście jarmużu przez ok. 2-3 minuty, aż będą miękkie.
W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę i Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso.
Na patelnię dodać ugotowany makaron i sos. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Skomentuj lub zobacz komentarze