Makaron z łososiem

makaron z łososiem przepis

Ultraszybki, zdrowy i łatwy posiłek, który sprawdzi się na wspólny obiad lub romantyczną kolację. Warto kupić ręcznie robiony makaron tagliatelle, który z łososiem smakuje jeszcze lepiej. Jarmuż oraz Sos Musztardowo-Chrzanowy przełamują delikatny smak ryby oraz śmietanki. Spróbuj koniecznie!

SKŁADNIKI:

  • makaron tagliatelle – 200 g
  • jarmuż – 100 g
  • łosoś wędzony – 150 g
  • czosnek – 2 ząbki
  • Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 4 łyżki
  • śmietana 30% – 100 ml
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makaron ugotować według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.

  2. Na patelni rozgrzać Olej Mazowiecki Mosso i dodać posiekany czosnek, pokrojonego łososia i podsmażać przez 4 minuty. 

  3. Dodać liście jarmużu. Patelnię przykryć, zmniejszyć ogień na mały i dusić liście jarmużu przez ok. 2-3 minuty, aż będą miękkie.

  4. W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę i Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso.

  5. Na patelnię dodać ugotowany makaron i sos. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

     

przygotowania: 30 minut
ilość porcji: 4
×