![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![cukinia grillowana przepis](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/07/82-Grillowana-cukinia-w-sosie-musztardowo-chrzanowym-09540_Easy-Resize.com_-1250x712.jpg)
Świeża i pyszna propozycja na obiad to grillowana cukinia. Sezon na to cukinię to przede wszystkim lato, ale w naszych sklepach dostępna jest cały rok. Dlatego to danie całoroczne. Dodatek warzyw, jak papryka, sałata i pomidory sprawiają, że obiad staje się też zdrową przekąską.
SKŁADNIKI:
- Cukinia – 1 szt.
- Papryka czerwona – 1 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Pomidorki koktajlowe – 10 szt.
- Mieszanka sałat – 100 g
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 2 łyżki
- Olej – 1 łyżka
- Sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Cukinię umyć, pokroić w plastry. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Warzywa umieścić na grillu lub patelni grillowej posmarowanej olejem.
Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki i także umieścić na ruszcie.
Kiedy tylko grillowane warzywa przestygną można zacząć komponować sałatkę.
Warzywa umieścić w misce, dodać pomidorki koktajlowe, doprawić solą i pieprzem, dodać mieszankę sałat i polać Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze