Grillowana cukinia w sosie musztardowo-chrzanowym

cukinia grillowana przepis

Świeża i pyszna propozycja na obiad to grillowana cukinia. Sezon na to cukinię to przede wszystkim lato, ale w naszych sklepach dostępna jest cały rok. Dlatego to danie całoroczne. Dodatek warzyw, jak papryka, sałata i pomidory sprawiają, że obiad staje się też zdrową przekąską.

SKŁADNIKI:

  • cukinia – 1 szt.
  • papryka czerwona – 1 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • pomidorki koktajlowe – 10 szt.
  • mieszanka sałat – 100 g
  • Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 2 łyżki
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cukinię umyć, pokroić w plastry. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Warzywa umieścić na grillu lub patelni grillowej posmarowanej Olejem Mazowieckim Mosso.

  2. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki i także umieścić na ruszcie.

  3. Kiedy tylko grillowane warzywa przestygną można zacząć komponować sałatkę.

  4. Warzywa umieścić w misce, dodać pomidorki koktajlowe, doprawić solą i pieprzem, dodać mieszankę sałat i polać Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso.

przygotowania: 30 minut
ilość porcji: 2
×