Udostępnij:
Pyszne i sycące dania, z dodatkiem białej kiełbasy to doskonały sposób na wykorzystanie produktów, które zostały na wielkanocnym stole. Oprócz kiełbasy można dodać ulubione warzywa, trochę sera, a całość posypać świeżymi ziołami. Majonez sprawi, że będzie bardzo delikatny i wilgotny.
Składniki
- Jajka „L” – 6 sztuk
- Mosso Majonez Napoleoński – 3 łyżki
- Biała kiełbasa – 2 sztuki
- Cebula – 1 mała sztuka
- Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk
- Sól, pieprz do smaku
- Świeży szpinak – 1 garść
- Świeża bazylia – 1 garść
- Olej – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Jajka rozbić do wysokiego naczynia, dodać majonez oraz szczyptę soli i pieprzu, następnie zblendować na jednolitą masę.
Pomidorki i szpinak umyć. Pokroić pomidorki na połówki.
Kiełbasę pokroić w plasterki, cebulę w drobną kostkę i podsmażyć delikatnie na 1 łyżce oleju wraz ze szpinakiem.
Wlać masę jajeczną, na wierzchu ułożyć kawałki pomidorków, przykryć i dusić na małej mocy kuchenki, aż wierzch będzie gotowy. Podawać posypane świeżymi liśćmi bazylii lub szczypiorkiem.
Skomentuj lub zobacz komentarze