![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Tarta ze szparagami, szynką parmeńską, mozzarellą i chrzanem](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2021/08/tarta-1250x712.jpg)
Chrupiąca tarta z ciasta francuskiego to idealna propozycja na leniwe popołudnie. Jest pyszna i znika z talerzy w mgnieniu oka!
Składniki
- Ciasto francuskie – 1 opakowanie
- Ser mozzarella – 2 kulki
- Szynka serrano – 90 g
- Szparagi zielone – 1 pęczek
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 3 łyżki
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Rozwinąć arkusz ciasta francuskiego. Z każdej strony odkroić pasek szerokości 1 cm, brzeg posmarować lekko wodą i przykleić odkrojone wcześniej kawałki ciasta.
Środek posmarować Chrzanem Delikatesowym Mosso i ułożyć plastry szynki serrano. Pokruszyć lub zetrzeć na tarce mozzarellę i większością posypać ciasto. Następnie ułożyć szparagi i posypać pozostałą częścią mozzarelli. Lekko oprószyć solą i pieprzem.
Zapiekać przez około 25 minut w temperaturze 200°C, aż ciasto dobrze się przyrumieni, a ser zapiecze. Podawać z dodatkową porcją chrzanu.
Skomentuj lub zobacz komentarze