25 min
15-20 porcji
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![1. Pancakes majonezowo-dyniowe](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2021/09/pancakes-majonezowo-dyniowe-1250x712.jpg)
Amerykańskie naleśniki sprawdzą się jako słodkie śniadanie. Łatwe w przygotowaniu pancakes świetnie smakują z syropem klonowym lub miodem!
Składniki
- Mleko – 375 ml
- Puree z dyni – 1/3 szklanki
- Jajko – 1 sztuka
- Majonez Napoleoński Mosso – 2 łyżki
- Mąka – 2 szklanki
- Brązowy cukier – 3 łyżki
- Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- Mielony cynamon – 1 łyżka
- Kurkuma – ½ łyżeczki
- Szczypta soli
- Miód – 4 łyżki
- Orzechy
PRZYGOTOWANIE:
W misce połączyć puree z dyni z jajkiem, mlekiem oraz Majonezem Napoleońskim Mosso.
W drugiej misce połączyć mąkę, proszek, cukier, cynamon i szczyptę soli.
Dodać suche składniki do mokrych i wymieszać delikatnie, aby składniki się połączyły.
Smażyć placki na rozgrzanej patelni, lekko posmarowanej olejem.
Skomentuj lub zobacz komentarze