Pancakes majonezowo-dyniowe z syropem klonowym/miodem

1. Pancakes majonezowo-dyniowe

Amerykańskie naleśniki sprawdzą się jako słodkie śniadanie. Łatwe w przygotowaniu pancakes świetnie smakują z syropem klonowym lub miodem!

Składniki

  • Mleko – 375 ml
  • Puree z dyni – 1/3 szklanki
  • Jajko – 1 sztuka
  • Majonez Napoleoński Mosso – 2 łyżki
  • Mąka – 2 szklanki
  • Brązowy cukier – 3 łyżki
  • Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • Mielony cynamon – 1 łyżka
  • Kurkuma – ½ łyżeczki
  • Szczypta soli
  • Miód – 4 łyżki
  • Orzechy

PRZYGOTOWANIE:

  1. W misce połączyć puree z dyni z jajkiem, mlekiem oraz Majonezem Napoleońskim Mosso.

  2. W drugiej misce połączyć mąkę, proszek, cukier, cynamon i szczyptę soli.

  3. Dodać suche składniki do mokrych i wymieszać delikatnie, aby składniki się połączyły.

  4. Smażyć placki na rozgrzanej patelni, lekko posmarowanej olejem.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 15-20
×