15 min
4 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Jajka w majonezie z kawiorem i kiełkami](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/augustynstudio_s1_0938www.jpg)
Jajka w majonezie nie muszą zawsze smakować tak samo! Dodatek kawioru i kiełków rzodkiewki sprawi, że odkryjesz to proste danie na nowo. Wypróbuj i zaskocz świątecznych gości!
Składniki
- Jajka – 4 szt.
- Mosso Majonez Napoleoński – 8 łyżeczek
- Kawior czarny – 1 łyżka
- Kiełki rzodkiewki – 1 garść
- Sałata rzymska do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pół i ułożyć na liściach sałaty.
Na każde jajko wyłożyć Majonez Napoleoński Mosso, a na majonez po niewielkiej ilości kawioru. Posypać kiełkami z rzodkiewki. Alternatywnie, zamiast kawioru można użyć łososia wędzonego, paluszków krabowych lub anchois.
Skomentuj lub zobacz komentarze