Jajka w majonezie z kawiorem i kiełkami

Jajka w majonezie z kawiorem i kiełkami

Jajka w majonezie nie muszą zawsze smakować tak samo! Dodatek kawioru i kiełków rzodkiewki sprawi, że odkryjesz to proste danie na nowo. Wypróbuj i zaskocz świątecznych gości!

Składniki

  • Jajka – 4 szt.
  • Mosso Majonez Napoleoński – 8 łyżeczek
  • Kawior czarny – 1 łyżka
  • Kiełki rzodkiewki – 1 garść
  • Sałata rzymska do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pół i ułożyć na liściach sałaty.

    Na każde jajko wyłożyć Majonez Napoleoński Mosso, a na majonez po niewielkiej ilości kawioru. Posypać kiełkami z rzodkiewki. Alternatywnie, zamiast kawioru można użyć łososia wędzonego, paluszków krabowych lub anchois.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 4
×