Tortilla śniadaniowa

Tortilla śniadaniowa

Zdrowa, pożywna i przede wszystkim łatwa do wykonania tortilla śniadaniowa. Stawiamy w niej na szybkość i sprawdzone połączenia smakowe. Wystarczą warzywa i wędlina, by stworzyć śniadanie lub posiłek do pracy. Aby wszystko „się trzymało”, użyj sosu tatarskiego!

SKŁADNIKI:

  • Tortilla pełnoziarnista – 2 szt.
  • Ulubiona wędlina, np. z indyka – 50 g
  • Ser cheddar – 2 plastry
  • Liście szpinaku lub sałaty – 50 g
  • Czerwona papryka – 1/4 szt
  • Pomidory koktajlowe – 4 szt
  • Mosso Sos Tatarski

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na środku ułożonej płasko tortilli poukładać wzdłuż plasterki wędliny i żółtego sera.

  2. Następnie obok ułożyć liście sałaty lub szpinaku, a na nich pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w plasterki pomidory koktajlowe.

  3. Dodać solidną porcję Sosu Tatarskiego Mosso.

  4. Tortillę zawinąć ściśle w taki sposób, aby składniki utworzyły zwarty farsz.

  5. Tortillę przekroić na pół lub na mniejsze roladki i zapakować do pojemnika typu lunchbox.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 10 minut
ilość porcji: 2
×