Boże Narodzenie

80 min
8-10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Tarta z suszonymi grzybami

Świąteczna tarta z grzybami to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Do wypełnienia, składającego się z grzybów, czosnku, śmietany i startego sera, dodajemy majonez. Całość powinna mieć kremową konsystencję i wspaniale zapiec się w piekarniku.Dowiedz się więcej!

30 min
4-6 porcje
poziom trudnosci łatwy

Zupa grzybowa

Świąteczna, aromatyczna zupa grzybowa z pikantną nutką chrzanu. Przepis jak na klasyczną, świąteczną zupę z leśnych grzybów – może być z ziemniakami – wzbogaconą intensywnym smakiem chrzanu.Dowiedz się więcej!

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Paszteciki z mięsem

Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledzie z jabłkiem i musztardą

Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatką na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej  i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni. 

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Sałatka jarzynowa

Prosta, tradycyjna i na każdą okazję - sałatka jarzynowa. Jeżeli jeszcze nie znalazłeś swojego ulubionego przepisu, wypróbuj naszą propozycję. Tajemnicą naszej sałatki jarzynowej jest pewien polski owoc. Smaku dodaje dobrej jakości majonez sałatkowy Mosso, który idealnie nadaje się do sałatek. 

130 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym

Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie  jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnościom przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Świąteczny rostbef

Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!

50 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zupa na bulionie rybnym z kawałkami ryb i chrzanem

Zupa rybna nie jest w Polsce popularnym daniem, jednak kto jej próbował ten wie, że potrafi zachwycić smakiem. Dziś krok po kroku opowiemy, jak przygotować bulion rybny i pyszną zupę z chrzanową nutą.Dowiedz się więcej!

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Wieniec do świątecznego barszczyku (zamiast uszek)

Barszcz z uszkami do wigilijny klasyk, warto jednak spróbować czegoś nowego i przygotować… wieniec do barszczu. To pyszne ciasto z mięsny farszem, wyglądem przypominające właśnie wieniec. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje!Dowiedz się więcej!