Boże Narodzenie

60 min
10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Świąteczny piernik

Świąteczny piernik z majonezem, przekładany powidłami śliwkowymi. Do klasycznego przepisu dodajemy Majonez Napoleoński Mosso, dzięki czemu ciasto stanie się miękkie i wilgotne. Aromat korzennych przypraw pozwoli naprawdę poczuć święta!Dowiedz się więcej!

80 min
8-10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Tarta z suszonymi grzybami

Świąteczna tarta z grzybami to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Do wypełnienia, składającego się z grzybów, czosnku, śmietany i startego sera, dodajemy majonez. Całość powinna mieć kremową konsystencję i wspaniale zapiec się w piekarniku.Dowiedz się więcej!

30 min
4-6 porcje
poziom trudnosci łatwy

Zupa grzybowa

Świąteczna, aromatyczna zupa grzybowa z pikantną nutką chrzanu. Przepis jak na klasyczną, świąteczną zupę z leśnych grzybów – może być z ziemniakami – wzbogaconą intensywnym smakiem chrzanu.Dowiedz się więcej!

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Paszteciki z mięsem

Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledzie z jabłkiem i musztardą

Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatkę na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni.

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Sałatka jarzynowa

Prosta, tradycyjna i na każdą okazję – sałatka jarzynowa. Jeżeli jeszcze nie masz swojego ulubionego przepisu, wypróbuj naszą propozycję.

130 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym

Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie  jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Świąteczny rostbef

Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!

50 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zupa na bulionie rybnym z kawałkami ryb i chrzanem

Zupa rybna nie jest w Polsce popularnym daniem, jednak kto jej próbował ten wie, że potrafi zachwycić smakiem. Dziś krok po kroku opowiemy, jak przygotować bulion rybny i pyszną zupę z chrzanową nutą.Dowiedz się więcej!