Boże Narodzenie
Świąteczny keks z majonezem
Świąteczny keks to dla wielu smak dzieciństwa i wspomnienie z przeszłości. Warto powrócić do tych wyjątkowych smaków i podzielić się nimi z bliskimi. Oto nasz przepis na nasycony bakaliami keks z dodatkiem… majonezu!Dowiedz się więcej!
Wigilijny barszcz z uszkami i chrzanem
Świąteczny barszcz z uszkami to obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. Jak go przygotować, by smakował wyśmienicie? Oto nasz sprawdzony przepis na aromatyczny barszcz z uszkami!Dowiedz się więcej!
trudny
Schab po warszawsku z chrzanem
Kieszonki schabowe, nadziewane pastą jajeczno-chrzanową, to danie, które nie we wszystkich regionach Polski kojarzone jest ze świętami. Warto jednak uraczyć domowników tą pyszną potrawą i w tym roku przygotować schab po warszawsku.Dowiedz się więcej!
Świąteczne pierniczki z majonezem
Świąteczne pierniczki to tradycyjny przysmak na Boże Narodzenie. Korzenny aromat ciasteczek przyjemnie wypełnia cały dom, a same przekąski znikają w mgnieniu oka, dlatego warto przygotować podwójną porcję!Dowiedz się więcej!
Krokiety z grzybami
Krokiety z kapustą i grzybami i tradycyjne świąteczne danie. Doskonale sprawdzają się jednak przez cały rok, więc warto mieć ten przepis zawsze pod ręką. Dowiedz się więcej!
Gęś w pomarańczach z chrzanem
Znasz przepis na doskonałą gęsinę? Wypróbuj nasz sposób na gęś w pomarańczach z wyrazistą nutą chrzanu, a z pewnością zaskoczysz świątecznych gości wyjątkowym połączeniem smaków!Dowiedz się więcej!
trudny
Majonezowy sernik z rosą
Znacie sernik z rosą? Jeśli nie, koniecznie przygotujcie go na Święta! Dodatek majonezu sprawia, że ciasto jest niezwykle kremowe i znika z talerzy w mgnieniu oka!Dowiedz się więcej!
Pieczony pstrąg z sosem cytrynowo-majonezowym
Pstrąg pieczony w całości to danie, które sprawdzi się nie tylko od święta! Ta szybka potrawa, którą przygotujesz już w pół godziny, jest idealna na każdą okazję. Całość uzupełnia aksamitny sos cytrynowo-majonezowy Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sos grzybowy z chrzanem
Sos to idealne uzupełnienie dań mięsnych, a także doskonały dodatek do makaronu, klusek śląskich czy placków ziemniaczanych. Jak zrobić szybki, pyszny i aromatyczny sos grzybowy? Podpowiadamy!Dowiedz się więcej!