Grillowane sakiewki z polędwiczką wieprzową i warzywami

Grillowane sakiewki z polędwiczką wieprzową i warzywami

Przygotuj się na wyjątkowe połączenie grillowanych sakiewek z polędwiczką wieprzową i warzywami. Dodatkowej dawki smaku doda Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO. Odkryj niepowtarzalne połączenie soczystego mięsa, chrupiących warzyw i intensywnego sosu i ciesz się grillowaniem. Przepis przygotowała dla nas Samanta. @dietetyczne_cuda_wianki

Składniki

Składniki:

  • Polędwiczki wieprzowe – 400 g
  • Batat – 300 g
  • Szparagi – 250 g
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 2 łyżeczki
  • Miód – łyżeczka
  • Ocet balsamiczny – łyżeczka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa – 2 łyżki
  • Czosnek granulowany – łyżeczka
  • Słodka papryka – łyżeczka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Polędwiczki wieprzowe pokrój w plastry. Wymieszaj miód z Sosem Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Tak, aby powstała marynata,  dodaj ją do mięsa i dokładnie wymieszaj.

  2. Zamarynowane mięso włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie obierz i pokrój bataty w plasterki, następnie wymieszaj je z łyżką oliwy, solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym i słodką papryką.

  3. Szparagi pozbaw zdrewniałych końcówek, pokrój je na mniejsze kawałki i wymieszaj z pozostałymi przyprawami. Na arkuszu papieru do pieczenia ułóż część batatów. Na bataty połóż kilka kawałków mięsa i część szparagów. Zrób z papieru sakiewkę i szczelnie zwiąż. Przygotowane sakiewki ułóż na aluminiowej tacce na grillu.

  4. Grilluj je około 20-25 minut. Do sakiewek podaj dodatkowy Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO. Gotowe!

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 4
kuchnia polska
Grill
pieczenie
×