![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Chrupiąca pizza z grilla](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2023/06/poprawione-zdjecie-dania-2-1250x712.jpeg)
Szukasz niezwykłego sposobu na pizzę? Wypróbuj przepis na chrupiącą pizzę prosto z grilla. Grillowana pizza o złocistej chrupiącej skórce z Sosem Tatarskim MOSSO, ziołami i warzywami tworzy niepowtarzalny smak, który zaskoczy Twoje podniebienie. Podaruj swoim gościom kawałek kulinarnej rozkoszy! Przepis przygotowała dla nas Ewelina. @foodszaki
Składniki
Składniki ciasto:
- Mąka typ 00 – 500 g
- Ciepła woda – 300 ml
- Drożdże instant – 7 g
- Szczypta soli
Sos:
- Ketchup
- Sos Tatarski MOSSO
Dodatki:
- Papryka
- Cukinia
- Cebula
- Pieprz
- Olej rzepakowy
- Zioła (oregano, czosnek, kminek)
- Chilli
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto połącz i zagnieć ręcznie lub w robocie kuchennym, minimum pięć minut. Przykryj cisto ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Warzywa pokrój w plastry, skrop olejem, posyp przyprawami i grilluj, aż będą miękkie. Po godzinie ciasto podziel na dwie części i ręcznie rozciągnij po okręgu. Posmaruj ketchupem oraz Sosem Tatarskim MOSSO.
Ułóż warzywa na pizzy. Kamień do pizzy wstaw na rozgrzany grill. Odczekaj 10 minut i połóż pizzę na rozgrzany kamień. Piecz pod przykryciem do zarumienienia 6-8minut. Podaj z Sosem Tatarskim MOSSO. Smacznego!
Skomentuj lub zobacz komentarze