Mięso

30 min
6 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Karnawałowe parówki w cieście francuskim

Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!

100 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bigos z chrzanową nutą

Bigos to pożywne danie, które kojarzy się nie tylko ze Świętami, ale i całym okresem jesienno zimowym, gdy organizm potrzebuje konkretnych i sycących posiłków. W te mroźne dni można się dodatkowo rozgrzać dodając do dania odrobinę chrzanu.Dowiedz się więcej!

60 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Pizza na białym sosie czosnkowo-majonezowym

Pożywna i treściwa pizza to idealny pomysł na zimowe wieczory! Przygotuj ją sam, a zamiast klasycznego pomidorowego sosu zrób… biały sos czosnkowo majonezowy! Do tego kiełbasa, cebula i ogórek kiszony stworzą idealną, polsko-włoską kompozycję smaków.Dowiedz się więcej!

35 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pierś z kurczaka pod chrzanową chmurką z kozim serem i żurawiną

Soczysta pierś z kurczaka z kozim serem i słodko-kwaśną żurawiną to doskonały pomysł na świąteczny obiad. Tę niezwykłą kompozycję smakową wzbogaca intensywna, chrzanowa nuta.

60 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Kurczak po francusku

Mięso kurczaka przyrządzonego po francusku jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście musztarda. My polecamy tę od Mosso - Musztardę Stołową. 

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Paszteciki z mięsem

Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.

180 min
10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bajgle z karkówką

Bajgle to krakowski wypiek z dziurką w środku. Często spotkamy go w formie kanapek śniadaniowych, zamiast bułki czy chleba. Do bajgli pasują wszelkiego rodzaju mięsa, w tym proponowana przez nas karkówka. Przepis na jej przyrządzenie znajdziesz poniżej. 

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Wrap z kurczakiem i mango

Szybka i prosta kuchnia meksykańska. Mango o(d)żywia, dodaje kolorów i oczywiście słodkości daniu. Wrap idealnie nadaje się na lunch do pracy lub przekąskę podczas imprezy domowej. Na jednym wrapie się skończymy!

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zapiekanka pasterska

Zwana inaczej cottage pie. Tradycyjnie pochodzi z Anglii. Składa się z dwóch warstw: mięsnej i puree ziemniaczanego. W Wielkiej Brytanii mięsem jest jagnięcina, w innych krajach preferuje się mięso wołowe. Sprawdź przepis i koniecznie wypróbuj to brytyjskie danie.