Grillowane kofty, czyli szaszłyki z mięsa wołowego!

Grillowane kofty, czyli szaszłyki z mięsa wołowego!

Grillowane kofty zawinięte w tortillę z grilla, czyli efektowny i pyszny przepis na długie letnie spotkania. Przepis przygotowała dla nas Kinga. @kuchennykodeks

Składniki

Składniki:

  • Sos czosnkowy Mosso
  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 4 placki tortilli
  • Świeży ogórek
  • 8-10 pomidorków koktajlowych

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.

  2.  Z 1-2 łyżek masy uformuj rulonik i nadziej na wykałaczkę. Gotowe kofty grilluj, aż wszystkie strony się zarumienią, co chwile obracając.

  3. Tortillę podziel na pół, posmaruj sosem czosnkowym Mosso, na to połóż listki sałaty. Gotowe kofty z ogórkiem i pomidorkami złóż w rulonik. Udekoruj świeżą kolendrą.

     

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 8
kuchnia amerykańska
Grill
pieczenie
×