Ślimaczki z kurczaka w postaci szaszłyków

Ślimaczki z kurczaka w postaci szaszłyków

Czy próbowałeś szaszłyków w formie zwiniętych ślimaków? Ślimaczki z kurczaka z dodatkiem cukinii i boczku w postaci szaszłyków z grilla. Tym niezwykłym i prostym przepisem zachwycisz wszystkich gości. Przepis przygotowała dla nas Ania. @mojedomowejedzenie

Składniki

Składniki:

  • Duży filet z kurczaka
  • Mała cukinia
  • Kilka plastrów wędzonego boczku
  • Musztarda Sarepska MOSSO
  • Patyczków do szaszłyków

PRZYGOTOWANIE:

  1. Fileta pokrój w plastry, a następnie delikatnie rozbij. Każdy plaster mięsa posmaruj obficie Musztardą Sarepską MOSSO. Pokrój cukinię w cienkie plastry. Ułóż boczek i plastry cukinii na filecie.

  2. Mięso delikatnie zwiń w roladę. Pokrój ją na kawałki około 1,5 cm. Nabij na patyczki do szaszłyków każdego ślimaka. Uwaga na jednym patyku powinny znajdować się minimum 3 ślimaki!

  3. Mięso grilluj około 25 minut, co kilka minut przewracaj na drugą stronę.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 6
kuchnia amerykańska
Grill
pieczenie
×