![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Grillowane udka w musztardowej marynacie z sałatką ziemniaczaną](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2023/06/image_6483441-1250x712.jpg)
Grillowane soczyste udka z kurczaka w marynacie musztardowej, ze złocistą skórką, podane z apetyczną sałatką ziemniaczaną. Poznaj przepis na grillową ucztę i ciesz się smakiem lata na wspólnych grillowych spotkaniach! Przepis przygotowała dla nas Asia. @piekniejemy.dietetyka
Składniki
Składniki mięso:
- Udka kurczaka – 1 kg
- Olej rzepakowy – 5 łyżek
- Pół łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
- Musztarda Sarepska MOSSO – 5 łyżek
Składniki sałatka:
- Młode ziemniaki – 1 kg
- Czerwona cebula
- Ogórki kiszone – 6 sztuk
- Natka pietruszki – pęczek
- Musztarda Sarepska MOSSO – 5 łyżek
- Sos Tatarski MOSSO – 5 łyżek
PRZYGOTOWANIE:
Mięso dokładnie oczyść i przełóż do miski. Dodaj olej wymieszany z przyprawą do kurczaka i Musztardę Sarepską MOSSO. Marynuj minimum godzinę (im dłużej tym lepiej). Grilluj udka do zarumienienia z obu stron.
Ziemniaki w mundurkach gotuj, aż będą miękkie. Wystudź ziemniaki i przełóż je do miski. Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki, cebulę w piórka, ogórki w plasterki, natkę pietruszki posiekaj. Dodaj Musztardę Sarepską MOSSO i Sos Tatarski MOSSO i wszystko wymieszaj.
Skomentuj lub zobacz komentarze