Grillowane udka w musztardowej marynacie z sałatką ziemniaczaną

Grillowane udka w musztardowej marynacie z sałatką ziemniaczaną

Grillowane soczyste udka z kurczaka w marynacie musztardowej, ze złocistą skórką, podane z apetyczną sałatką ziemniaczaną. Poznaj przepis na grillową ucztę i ciesz się smakiem lata na wspólnych grillowych spotkaniach! Przepis przygotowała dla nas Asia. @piekniejemy.dietetyka

Składniki

Składniki mięso:

Składniki sałatka:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso dokładnie oczyść i przełóż do miski. Dodaj olej wymieszany z przyprawą do kurczaka i Musztardę Sarepską MOSSO. Marynuj minimum godzinę (im dłużej tym lepiej). Grilluj udka do zarumienienia z obu stron.

  2. Ziemniaki w mundurkach gotuj, aż będą miękkie. Wystudź ziemniaki i przełóż je do miski. Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki, cebulę w piórka, ogórki w plasterki, natkę pietruszki posiekaj. Dodaj Musztardę Sarepską MOSSO i Sos Tatarski MOSSO i wszystko wymieszaj.

ilość porcji: 3-4
kuchnia polska
pieczenie
×