Udostępnij:
Przygotuj się na wyjątkowe połączenie grillowanych sakiewek z polędwiczką wieprzową i warzywami. Dodatkowej dawki smaku doda Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO. Odkryj niepowtarzalne połączenie soczystego mięsa, chrupiących warzyw i intensywnego sosu i ciesz się grillowaniem. Przepis przygotowała dla nas Samanta. @dietetyczne_cuda_wianki
Składniki
Składniki:
- Polędwiczki wieprzowe – 400 g
- Batat – 300 g
- Szparagi – 250 g
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 2 łyżeczki
- Miód – łyżeczka
- Ocet balsamiczny – łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
- Oliwa – 2 łyżki
- Czosnek granulowany – łyżeczka
- Słodka papryka – łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
Polędwiczki wieprzowe pokrój w plastry. Wymieszaj miód z Sosem Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Tak, aby powstała marynata, dodaj ją do mięsa i dokładnie wymieszaj.
Zamarynowane mięso włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie obierz i pokrój bataty w plasterki, następnie wymieszaj je z łyżką oliwy, solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym i słodką papryką.
Szparagi pozbaw zdrewniałych końcówek, pokrój je na mniejsze kawałki i wymieszaj z pozostałymi przyprawami. Na arkuszu papieru do pieczenia ułóż część batatów. Na bataty połóż kilka kawałków mięsa i część szparagów. Zrób z papieru sakiewkę i szczelnie zwiąż. Przygotowane sakiewki ułóż na aluminiowej tacce na grillu.
Grilluj je około 20-25 minut. Do sakiewek podaj dodatkowy Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO. Gotowe!
Skomentuj lub zobacz komentarze