Omlet z białą kiełbasą i majonezem

Omlet z białą kiełbasą i majonezem

Pyszne i sycące dania, z dodatkiem białej kiełbasy to doskonały sposób na wykorzystanie produktów, które zostały na wielkanocnym stole. Oprócz kiełbasy można dodać ulubione warzywa, trochę sera, a całość posypać świeżymi ziołami. Majonez sprawi, że będzie bardzo delikatny i wilgotny.

Składniki

  • Jajka „L” – 6 sztuk
  • Mosso Majonez Napoleoński – 3 łyżki
  • Biała kiełbasa – 2 sztuki
  • Cebula – 1 mała sztuka
  • Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk
  • Sól, pieprz do smaku
  • Świeży szpinak – 1 garść
  • Świeża bazylia – 1 garść
  • Olej – 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka rozbić do wysokiego naczynia, dodać majonez oraz szczyptę soli i pieprzu, następnie zblendować na jednolitą masę.

  2. Pomidorki i szpinak umyć. Pokroić pomidorki na połówki.

  3. Kiełbasę pokroić w plasterki, cebulę w drobną kostkę i podsmażyć delikatnie na 1 łyżce oleju wraz ze szpinakiem.

  4. Wlać masę jajeczną, na wierzchu ułożyć kawałki pomidorków, przykryć i dusić na małej mocy kuchenki, aż wierzch będzie gotowy. Podawać posypane świeżymi liśćmi bazylii lub szczypiorkiem.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 2
×