Przekąska/ przystawka

30 min
6 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Karnawałowe parówki w cieście francuskim

Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Paszteciki z mięsem

Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.

180 min
10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bajgle z karkówką

Bajgle to krakowski wypiek z dziurką w środku. Często spotkamy go w formie kanapek śniadaniowych, zamiast bułki czy chleba. Do bajgli pasują wszelkiego rodzaju mięsa, w tym proponowana przez nas karkówka. Przepis na jej przyrządzenie znajdziesz poniżej. 

40 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Muffiny a’la pizza

Muffiny a’la pizza to przepis dla tych, którzy nie chcą przygotowywać tradycyjnej domowej pizzy, ale bardzo lubią jej smak. Muffiny przygotowujemy z według receptury, dodając do nich warzywa. Dzięki temu smakują zupełnie jak domowa pizza! Wypróbuj koniecznie!

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z burakami i serem kozim

Jeżeli szukasz oryginalnego dania dla swoich gości, wypróbuj tartę z burakami i kozim serem. Ostry smak sera oraz słodkość buraków to propozycja z kuchni francuskiej. Warto wypróbować i zaprosić swoich gości do nowego świata smaków. 

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z rybą wędzoną i pomidorami

Jeżeli tarty kojarzą Ci się tylko z owocami lub kurczakiem, koniecznie sprawdź tę propozycję. Tarta rybna to nowa propozycja do Twojego menu. Możesz wykorzystać wędzoną makrelę lub inną ulubioną rybę. Dla podkreślenia smaku dodaj Chrzan Śmietankowy. 

20 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Szakszuka z chorizo

Szakszuka to śniadanie, które zakradło się na europejskie stoły z Bliskiego Wschodu. Idealnie nadaje się na późne, weekendowe i przede wszystkim orientalne śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników i dobrego przepisu takiego jak ten.   

25 min
1 porcja
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Fritata z salami i pomidorami

Fritata to zdobywające popularność śniadanie, które bez większego nakładu pracy i czasu przygotujesz we własnej kuchni. Nasza fritata bazuje na pomidorach i salami. Ciekawego smaku dodaje jej Sos Burgerowy od Mosso. 

10 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Tortilla z tuńczykiem

Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi.