Przekąska/ przystawka
łatwy
Karnawałowe parówki w cieście francuskim
Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!
Paszteciki z mięsem
Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.
trudny
Bajgle z karkówką
Bajgle to krakowski wypiek z dziurką w środku. Często spotkamy go w formie kanapek śniadaniowych, zamiast bułki czy chleba. Do bajgli pasują wszelkiego rodzaju mięsa, w tym proponowana przez nas karkówka. Przepis na jej przyrządzenie znajdziesz poniżej.
Muffiny a’la pizza
Muffiny a’la pizza to przepis dla tych, którzy nie chcą przygotowywać tradycyjnej domowej pizzy, ale bardzo lubią jej smak. Muffiny przygotowujemy z według receptury, dodając do nich warzywa. Dzięki temu smakują zupełnie jak domowa pizza! Wypróbuj koniecznie!
Tarta z burakami i serem kozim
Jeżeli szukasz oryginalnego dania dla swoich gości, wypróbuj tartę z burakami i kozim serem. Ostry smak sera oraz słodkość buraków to propozycja z kuchni francuskiej. Warto wypróbować i zaprosić swoich gości do nowego świata smaków.
Tarta z rybą wędzoną i pomidorami
Jeżeli tarty kojarzą Ci się tylko z owocami lub kurczakiem, koniecznie sprawdź tę propozycję. Tarta rybna to nowa propozycja do Twojego menu. Możesz wykorzystać wędzoną makrelę lub inną ulubioną rybę. Dla podkreślenia smaku dodaj Chrzan Śmietankowy.
trudny
Szakszuka z chorizo
Szakszuka to śniadanie, które zakradło się na europejskie stoły z Bliskiego Wschodu. Idealnie nadaje się na późne, weekendowe i przede wszystkim orientalne śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników i dobrego przepisu takiego jak ten.
trudny
Fritata z salami i pomidorami
Fritata to zdobywające popularność śniadanie, które bez większego nakładu pracy i czasu przygotujesz we własnej kuchni. Nasza fritata bazuje na pomidorach i salami. Ciekawego smaku dodaje jej Sos Burgerowy od Mosso.
Tortilla z tuńczykiem
Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi.