Przekąska/ przystawka

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z burakami i serem kozim

Jeżeli szukasz oryginalnego dania dla swoich gości, wypróbuj tartę z burakami i kozim serem. Ostry smak sera oraz słodkość buraków to propozycja z kuchni francuskiej. Warto wypróbować i zaprosić swoich gości do nowego świata smaków. 

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z rybą wędzoną i pomidorami

Jeżeli tarty kojarzą Ci się tylko z owocami lub kurczakiem, koniecznie sprawdź tę propozycję. Tarta rybna to nowa propozycja do Twojego menu. Możesz wykorzystać wędzoną makrelę lub inną ulubioną rybę. Dla podkreślenia smaku dodaj Chrzan Śmietankowy. 

20 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Szakszuka z chorizo

Szakszuka to śniadanie, które zakradło się na europejskie stoły z Bliskiego Wschodu. Idealnie nadaje się na późne, weekendowe i przede wszystkim orientalne śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników i dobrego przepisu takiego jak ten.   

25 min
1 porcja
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Fritata z salami i pomidorami

Fritata to zdobywające popularność śniadanie, które bez większego nakładu pracy i czasu przygotujesz we własnej kuchni. Nasza fritata bazuje na pomidorach i salami. Ciekawego smaku dodaje jej Sos Burgerowy od Mosso. 

10 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Tortilla z tuńczykiem

Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi. 

25 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Szaszłyki z kiełbasy w cieście francuskim

Masz ochotę na grilla, ale pora roku nie jest odpowiednia? Nic trudnego! Wystarczy dobry piekarni i ten przepis. Do tego będzie odrobinę wytwornie, bo z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Wypróbuj te oryginalne szaszłyki w cieście francuskim - będą idealne na przekąskę podczas imprezy!

250 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczony boczek ze śliwkami

Szukasz czegoś nowego jako dodatek na kanapki zamiast tradycyjnej wędliny? Wypróbuj boczek ze śliwkami. To idealne połączenie słodko-słone, w których się zakochasz. Połączenie z Musztardą Kremską, miodem i czosnkiem sprawiają, że danie nabiera dodatkowego smaku. 

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledzie z jabłkiem i musztardą

Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatką na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej  i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni. 

150 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Szarpana wołowina jest bardzo delikatna, dlatego to częsty składnik kanapek. Teraz możesz przyrządzić ją sam w domu. Dodatek czerwonego wina oraz cebuli, czosnku i przypraw sprawia, że kanapka może stać się pełnoprawnym lunchem.