![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Szaszłyki z kurczaka w sezamie z ananasem](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2023/06/szaszlyki-1-1000x712.jpg)
Szaszłyki z kurczaka w sezamie z dodatkiem soczystego ananasa są prostym i pysznym przepisem na grilla. Połączenie sosu musztardowo-miodowego i kurczaka z ananasem sprawi, że wszyscy będą upominać się o dokładkę! Przepis przygotowała dla nas Agnieszka. @kuchniatetiisheri
Składniki
Składniki na szaszłyki:
- Pierś z kurczaka – 500 g
- Plastry ananasa – 6 sztuk
- Łyżka oleju rzepakowego
- Sól – szczypta
- Pieprz – szczypta
- Papryka słodka – szczypta
- Sezam
- Czosnek granulowany – szczypta
Składniki na sos musztardowo-miodowy:
- Łyżka musztardy Czeskiej MOSSO
- Sok z cytryny do smaku
- Łyżka miodu
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka pokrój w kostkę. Wymieszaj w misce z olejem i przyprawami.
Ananasa pokrój na małe kawałki.
Na patyk do szaszłyków nabijaj na zmianę kawałki kurczaka z ananasem.
Szaszłyki grilluj z każdej strony na grillu tradycyjnym lub elektrycznym.
Przygotuj sos musztardowo-miodowy. Wymieszaj ze sobą składniki, aż do ich połączenia. Szaszłyki polej lekko sosem przed podaniem.
Skomentuj lub zobacz komentarze