Przekąska/ przystawka

250 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczony boczek ze śliwkami

Szukasz czegoś nowego jako dodatek na kanapki zamiast tradycyjnej wędliny? Wypróbuj boczek ze śliwkami. To idealne połączenie słodko-słone, w których się zakochasz. Połączenie z Musztardą Kremską, miodem i czosnkiem sprawiają, że danie nabiera dodatkowego smaku. 

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledzie z jabłkiem i musztardą

Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatką na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej  i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni. 

150 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Szarpana wieprzowina jest bardzo delikatna, dlatego to częsty składnik kanapek. Teraz możesz przyrządzić ją sam w domu. Dodatek czerwonego wina oraz cebuli, czosnku i przypraw sprawia, że kanapka może stać się pełnoprawnym lunchem.

40 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Muffiny z agrestem

Bardzo letnie, bardzo sezonowe, bardzo łatwe i szybkie - muffiny z agrestem. Amerykańskie babeczki szybko podbiły serca wszystkich łasuchów. Ich niewątpliwą zaletą jest to, że możemy dodawać do nich nasze lokalne produkty i owoce. Sprawdź, co jeszcze ukryliśmy w tym przepisie!

20 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Mus z wędzonego pstrąga

To wyjątkowy przepis dla osób, które szukają nie tylko nietypowych smaków, ale również niebanalnych sposobów podania. Mus z wędzonego pstrąga sprawdzi się jako przystawka przed daniem głównym. Jeżeli planujesz wystawny obiad lub kolację, mus z wędzonego pstrąga to must have!

20 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Zielona fasolka w sosie musztardowym

Świeża zielona fasolka szparagowa to warzywo typowo letnie. Warto spróbować jej w różnych odmianach. Fasolka zielona świetnie komponuje się z sosem musztardowym na bazie śmietany oraz orzechami włoskimi. Spróbuj, jako dodatek do dania głównego.   

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczone nugetsy z kurczaka

Każdy z nas ma czasami ochotę na fast food. Przedstawiamy domową wersję nugetsów z kurczaka, do których składniki na pewno znajdziesz w swojej lodówce. Panierka z płatków kukurydzianych warta jest grzechu. Nugetsy najlepiej podawać z Sosem Barbecue Mosso - wtedy smakują wyśmienicie.

30 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka Cezar

Prawdopodobnie najprostsza sałatka jaką możesz przygotować do obiadu - Cezar! Zdrowa, bo na bazie sałaty rzymskiej i pomidorków, oraz chrupiąca dzięki grzankom, które przygotujesz sam w kilka minut. Na końcu dodaj do smaku Sos Curry od Mosso oraz parmezan - będzie pysznie!  

50 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Kolorowe frytki z warzyw

Impreza ze znajomymi? Grill? Mecz w większym gronie? Co łączy te okazje? Konieczność przygotowania wyjątkowych przekąsek! A takie właśnie są frytki warzywne: z buraków, ziemniaków i dyni. Całość zwieńcz najsmaczniejszym Sosem Czosnkowym oraz oczywiście ziołami i przyprawami!