20 min
2 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Paluszki rybne z grilla](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2023/06/mosso_male-pliki-13.jpg)
Czy znasz szybki i prosty przepis na paluszki rybne z grilla? To danie rybne idealnie sprawdzi się dla tych młodszych i nieco starszych. Wielbiciele dań rybnych będą nim zachwyceni!
Składniki
składniki:
- Mrożona biała ryba w kostce – 400 g
- Jajko – 3 sztuki
- Sól – do smaku
- Biały pieprz – ½ łyżeczki
- Bułka tarta – 1 szklanka
- Olej – 4 łyżki
- Mosso Sos Tararski – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Rybę rozmroź, pokrój w podłużne kawałki. Jajka roztrzep w misce. Kawałki ryby osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą oraz pieprzem. Panieruj rybę w jajku i bułce tartej, a następnie powtórz czynność drugi raz.
Paluszki posmaruj olejem, ułóż na aluminiowej tacce. Grilluj po kilka minut z każdej strony, aż panierka się zrumieni. Podawaj z dodatkiem Sosu Tatarskiego Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze