Rollsy z tortilli

Pyszna przystawka na każdą domową imprezę. Rollsy z torilli zrobisz z Majonezem Napoleońskim MOSSOChrzanem Śmietankowym MOSSO. Dzięki nim to danie stanie się niepowtarzalne.

Składniki

  • Pszenne tortille – 3 sztuki
  • Kremowy serek kanapkowy – 180 g
  • Posiekany szczypiorek – 1 łyżka
  • Chrzan Śmietankowy MOSSO – 2 łyżeczki
  • Papryka czerwona – ½ sztuki
  • Papryka zielona – ½ sztuki
  • Ogórek konserwowy – 2 sztuki
  • Sałata – 9 liści
  • Ser żółty – 9 plastrów
  • Majonez Napoleoński MOSSO – 2 łyżki
  • Nasiona czarnuszki – 1 łyżeczka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Serek wymieszaj ze szczypiorkiem i Chrzanem Śmietankowym MOSSO. Papryki i ogórek pokrój w słupki.

  2. Tortille posmaruj serkiem. Ułóż na nich sałatę i ser, posmaruj majonezem, posyp czarnuszką. Na środku ułóż warzywa i zawiń ciasno tortillę w rulon. Odstaw na 10 minut, a następnie pokrój w kawałki.

czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 3
kuchnia amerykańska
Przekąski karnawałowe
×