Danie główne
trudny
Zapiekanka z białej kiełbasy z cukinią pod beszamelem chrzanowym
Biała kiełbasa w formie zapiekanki? Czemu nie! Z dodatkiem cukinii i beszamelu będzie smakowała naprawdę wyjątkowo. To także oryginalny pomysł na wielkanocne menu.Dowiedz się więcej!
Zupa chrzanowa z jajkiem
Wielkanocna zupa chrzanowa w niektórych regionach Polski nazywana jest sodrą. Ma bardzo intensywny chrzanowy smak, a aromatu dodają jej zioła oraz jajko i biała kiełbasa – świąteczne przysmaki. Spróbuj przygotować ją we własnej kuchni!Dowiedz się więcej!
Cebule faszerowane kaszanką z jabłkiem
Czy kaszanka może zaskoczyć? Oczywiście! Szczególnie podana w formie nadzienia do cebuli. Wypróbuj ten oryginalny pomysł i zaserwuj faszerowane cebule, które zaskoczą nawet największych miłośników dań mięsnych.Dowiedz się więcej!
trudny
Mini roladki po florencku z sosem szpinakowo-czosnkowym
Sposób na idealne roladki? Oto on! Mini roladki drobiowe, nadziewane szpinakiem, szynką i serem, skąpane w sosie szpinakowo-czosnkowym. To połączenie smaków z pewnością przypadnie Ci do gustu – spróbuj!Dowiedz się więcej!
trudny
Ziemniaki faszerowane łososiem
Uwielbiasz ryby? Oto pomysł na oryginalne danie z tym składnikiem – ziemniaki faszerowane łososiem i kaparami. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!Dowiedz się więcej!
Świąteczny rostbef
Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!
Ryba w cieście piwnym z sosem tatarskim
Ryba w chrupiącym, piwnym cieście to szybkie i naprawdę pyszne danie. Doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, lecz także jako sycący obiad przez okrągły rok!Dowiedz się więcej!
trudny
Pierogi z farszem z indyka, żurawiny i chrzanu
Pierogi z indykiem, żurawiną i pikantną nutką chrzanu sprawią, że naprawdę poczujesz smak Świąt! Delikatne, indycze mięso doskonale doskonale komponuję się ze słodko-kwaśną żurawiną i ostrością chrzanu delikatesowego.Dowiedz się więcej!
trudny
Karczek pieczony w ziołach, nadziewany suszoną śliwką i morelą podawany z sosem chrzanowo-żurawinowym
Co położyć na świątecznym stole? Aromatyczny, pieczony karczek z owocowym nadzieniem będzie strzałem w dziesiątkę! Słodycz śliwki i moreli doskonale łączy się z ostrością chrzanu i wyjątkowym smakiem pieczonego mięsa.Dowiedz się więcej!