Mini roladki po florencku z sosem szpinakowo-czosnkowym

Mini roladki po florencku z sosem szpinakowo-czosnkowym

Sposób na idealne roladki? Oto on! Mini roladki drobiowe, nadziewane szpinakiem, szynką i serem, skąpane w sosie szpinakowo-czosnkowym. To połączenie smaków z pewnością przypadnie Ci do gustu – spróbuj!

Składniki

  • Filet z kurczaka – 4 kotleciki po 80 g
  • Szpinak młody – 4 garście
  • Masło – 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz do smaku
  • Ser żółty – 4 wąskie plastry
  • Szynka wieprzowa wędzona – 4 wąskie plastry
  • Mosso Olej Mazowiecki– 1 łyżeczka
  • Mosso Sos Czosnkowy – 10 łyżek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kotleciki cienko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Jedną garść szpinaku poddusić przez krótką chwilę na maśle, wystudzić i nałożyć na każdy kotlet. Na szpinak nałożyć po plasterku sera, szynki i zrolować. Nadziać na patyczki do szaszłyków i zgrillować lub piec w piekarniku przez 20 minut w 180°C.

    Sos Czosnkowy Mosso wlać do rondelka, podgrzać, ale nie zagotowywać, a następnie dodać posiekany świeży szpinak i wymieszać.

    Gotowe roladki podawać z ciepłym sosem czosnkowo – szpinakowym.

Do tej potrawy pasują

×