Danie główne
Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami
Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.Dowiedz się więcej!
łatwy
Karkówka z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym
Karkówka, czyli łopatka wołowa to prawdopodobnie ulubione danie z grilla w Polsce. Uwielbiamy ją próbować w restauracji oraz przyrządzać przy okazji rodzinnego grilla we własnym ogródku. Nasza propozycja karkówki z grilla występuje w towarzystwie genialnego sosu musztardowo-chrzanowego ze świeżym rozmarynem i chilli.Dowiedz się więcej!
trudny
Burger ze szparagami
Szparagi to delikatne i sezonowe warzywa, których kosztować możemy przede wszystkim w maju. Mają delikatny, lekko gorzki smak. Ich zaletą jest to, że pasują… do wszystkiego! Dziś polecamy Ci burgera – specjalnie skomponowanego, aby wydobyć smak szparagów.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Słodka kompozycja sałatki z grillowanym kurczakiem może zaskoczyć! Wszystko za sprawą melona i miodu – to właśnie te składniki nadają sałatce słodkiego posmaku. Całości dopełniają cukinia, pomidorki oraz – dla równowagi – sok z cytryny. Danie można udekorować jadalnymi kwiatami.Dowiedz się więcej!
łatwy
Ślimaczki z białej kiełbasy
Zawijańce z cienkiej białej kiełbaski to idealna propozycja na grilla. Wystarczy dokładnie spiąć patyczkami mięso oraz… przygotować grillową sałatkę. Pyszne danie będzie gotowe w 20 minut.Dowiedz się więcej!
Szaszłyki z krewetek
Krewetki tylko z pozoru są trudnym produktem. W rzeczywistości można z nich przyrządzić proste i szybkie danie, na przykład pyszne szaszłyki z prostą sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych, z dodatkiem sosu czosnkowego.Dowiedz się więcej!
Kaszanka z grilla
Jednym z najchętniej serwowanych dań z grilla jest kaszanka. Jak ją przygotować, by smakowała wyśmienicie? Koniecznie dodaj plastry boczku, cebulę i musztardę.Dowiedz się więcej!
Panierowane kulki z białej kiełbasy z sosem tatarskim
Jak oryginalnie podać białą kiełbasę? Nasza propozycja to… panierowane kulki w sosie tatarskim. Tradycyjne wielkanocne smaki połączone z ciekawą formą podania z pewnością zaskoczą podniebienia domowników i świątecznych gości!Dowiedz się więcej!
trudny
Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym
To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!