20 min
12 porcji
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Ślimaczki z białej kiełbasy](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/Ślimaczki-z-białej-kiełbasy_poziom_www.jpg)
Zawijańce z cienkiej białej kiełbaski to idealna propozycja na grilla. Wystarczy dokładnie spiąć patyczkami mięso oraz… przygotować grillową sałatkę. Pyszne danie będzie gotowe w 20 minut.
Składniki
- Cienka biała kiełbasa parzona – 12 szt.
- Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
- Młode liście botwinki – 3 garście
- Pomidory suszone z oleju – 5 szt.
- Ser typu rokpol – 100 g
- Olej po pomidorach suszonych – 3-4 łyżki
- Mosso Sos do Kanapek
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbaski ciasno zwinąć i spiąć patyczkami do koreczków. Natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanym ruszcie z obu stron na złoty kolor. Podawać z Sosem do Kanapek Mosso i sałatką z młodej botwinki.
Sałatka: na talerz wyłożyć botwinkę, na botwinkę pokrojone pomidory suszone oraz pokruszony ser. Całość polać olejem po suszonych pomidorach.
Skomentuj lub zobacz komentarze