20 min
4 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Szaszłyki z krewetek](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/szaszłyki-z-krewetek_poziom_www.jpg)
Krewetki tylko z pozoru są trudnym produktem. W rzeczywistości można z nich przyrządzić proste i szybkie danie, na przykład pyszne szaszłyki z prostą sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych, z dodatkiem sosu czosnkowego.
Składniki
- Krewetki tygrysie surowe – 16 szt.
- Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
- Świeża rukola – 2 garście
- Mosso Sos Czosnkowy
- Pomidorki koktajlowe do dekoracji
- Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Krewetki obrać z pancerza, zostawiając ogon i jeden krążek. Doprawić solą, pieprzem, nadziać na patyczki do szaszłyków, natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanym ruszcie z obu stron po około 2-3 minuty. Podawać z Sosem Czosnkowym Mosso, na świeżej rukoli.
Udekorować połówkami pomidorków koktajlowych.
Skomentuj lub zobacz komentarze