Szaszłyki z krewetek

Szaszłyki z krewetek

Krewetki tylko z pozoru są trudnym produktem. W rzeczywistości można z nich przyrządzić proste i szybkie danie, na przykład pyszne szaszłyki z prostą sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych, z dodatkiem sosu czosnkowego.

Składniki

  • krewetki tygrysie surowe – 16 szt.
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
  • świeża rukola – 2 garście
  • Mosso Sos Czosnkowy
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Krewetki obrać z pancerza, zostawiając ogon i jeden krążek. Doprawić solą, pieprzem, nadziać na patyczki do szaszłyków, natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanym ruszcie z obu stron po około 2-3 minuty. Podawać z Sosem Czosnkowym Mosso, na świeżej rukoli.

    Udekorować połówkami pomidorków koktajlowych.

ilość porcji: 4
×